İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü EGM farklı sınıflarda yüz binlerce polisi bünyesinde barındırmakta olup Türkiye geneli 21 bin civarı trafik polisi motorlu ve araçlı olarak görevlerini sürdürmektedir.

Peki ülkemizde görev yapmakta olan trafik polisleri ne kadar maaş alıyor? İşin Olsa ekibimize trafik polislerinin ne kadar maaş aldığını soran kişi sayısı arttığı için sizler için trafik polis maaşlarını açıklıyoruz.

TRAFİK POLİSİ MAAŞLARI NE KADAR?

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM bünyesinde bulunmakta olan trafik polisleri farklı maaşlar almaktadır. Bunun sebebi ilgili personelin görev yaptığı bölge, görev yapılan bölgenin nüfusu, personelin ailevi durumu, evli olup olmaması, çocuğunun olup olmaması, lise ön lisans ya da lisans mezuniyet durumu trafik polisinin aldığı maaşı farklı kılmaktadır.

Yine adayın mezun olduğu Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO, Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM, Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM eğitim kurumlarına göre de maaşlar değişmekte olup komiserler hariç ortalama trafik polisi memurları 4 bin 500 lira civarında maaş almaktadır. Tabi bu tutar yukarıda vermiş olduğumuz şartlara göre değişiklik gösterebilmektedir. Yine ilgili personelin kıdemi de maaşının yükselmesinde etki yapmaktadır.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI BURADA

Editör: TE Bilisim