Tıbbi sekreterlik özellikle son dönemlerde çok ilgi gören, devlet ve ya özel sektörde ki is imkanları ile çok cazip gelen bir meslek türüdür. Bu mesleği yapmak isteyenlerin öncelikle gerekli olan kurs sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Üniversitelerin sağlık birimlerinden mezun olunması gerekmektedir.

Devlette görev yapmak isteyen bir tıbbi sekreterin sağlık meslek lisesi ya da üniversitelerin sağlık sekreter bölümlerinden mezun olması ve ya Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olmak gerekmektedir. Bu bölümlerden mezun olmayan kişiler ise özel kurumlara başvuru yaparak sertifika alabilir ve tıbbi sekreter olabilir.

Tıbbi Sekreter Maaşları Ne Kadardır ?

Tıbbi sekreterlik yapacak bir kişi devlette ve özel sektör de aynı maaşı almamaktadır. Ayrıca ; çalışma şartları da farklıdır. Devlette ve ya özel sektörde olmak üzere bir tıbbi Sekreter ise ilk başladığın da düşük bir maaşla başlasa da , Çalışma senesi ve deneyimi arttıkça maaşı da artıyor.

Sağlık Bakanlığı ve Kamu Üniversite Tıbbi Sekreter Maaşları:

Devlette görev yapmaya başlayan bir tıbbi Sekreter 15.000 TL maaş alıyor. Son zamanlarda yapılan zamlar ve enflasyon farklarına göre maaşlarda artışlar gösterildi. Sağlık Teknikeri ( Tıbbi Sekreter ) maaşları ise;

Kamu ve Bakanlık Sekreter Maaşları: 24.000 TL

Özel Sektörde Tıbbi Sekreter Maaşları:

Özel sektör de ise yeni başlayan bir tıbbi Sekreter çalıştıkları yere bağlı olaraktan 17.000 ile 27.000 TL maaş arasında Almaktadırlar. Ancak;

Özel Sektör Ortalama Hemşire Maaşları: 18.400 TL civarındadır.

Tıbbi Sekreterlik Mesleği Nerelerde İş İmkanı Bulabiliyor?

Tıbbi Sekreter Olmak isteyen bir kişi gerekli olan eğitim sonrasın da milli eğitim tarafından verilen kursa giderek sertifika alması gerekmektedir. Daha sonra ise devlet ve ya özel sektör de bir çok alan da iş bulabilirler. Bu işlerden başlıca örnekler vermek gerekirse eğer ;Devlet, üniversite ya da araştırma hastanelerinde sözleşmeli ve ya kadrolu olarak başlayabilirler.

Özel hastanelerde (Kadrolu ve ya sözleşmeli )Sağlık ocaklarında,Polikliniklerde,Tıbbilaboratuvarlarda,Aile hekimleri merkezlerinde,Diş hekimleri muayenelerinde ve Tıp merkezleri ve ya benzeri olan he yerlerde çalışabilirler. Yani oldukça fazla seçeneğe sahipler. İstenilen şartlar ve belgeler sağlandığında tıbbi Sekreterlik oldukça elverişli ve maaş yönünden güzel bir meslektir.

Sağlık Bakanlığı Tıbbi Sekreter Alımı Yapıyor!

Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 1000 Tıbbi sekreter alımı ilanı yayımlandı. Başvurular KPSS Puanı ile yapılmakta olup adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak Sağlık Bakanlığı Tıbbi Sekreter Alımı detaylarına ulaşabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı 2024 Yılı 1000 Tıbbi Sekreter Alımı Şartları ve Taban Puan? Sağlık Bakanlığı 2024 Yılı 1000 Tıbbi Sekreter Alımı Şartları ve Taban Puan?

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/saglik-bakanligi-kpss-tercih-ile-personel-alimlari

Editör: Embie İmamoğlu