2020 Pilot Maaşları

Pilotlar çalıştıkları hava yolu şirketlerine bağlı olarak aylık 25.000 TL’ den 45.000 TL’ ye kadar maaş almaktadır. Pilot maaşlarının artışına etken olan uçuş süreleri, hava yolu şirketi, kullandıkları uçak tipi ve mesleki tecrübelerine göre değişkenlik göstermektedir. Tecrübeli bir pilot aylık 60.000 TL maaş alabilir. Aynı zamanda yine tecrübeli bir pilot 20.000 TL maaş alabilir. Bu doğrultuda çalışılan hava yolu şirketine bağlı olarak maaş oranlarında da değişkenlik görülebilir.

ÖZELDE ÇALIŞAN PİLOT MAAŞLARI;

Özel hava yolu şirketlerinin belirlemiş olduğu 2020 pilot maaşları bazı standartlara göre değişiklik söz konusudur. Örneğin; Yurt içi hava yolu şirketleri kaptan ve yardımcı pilotların kazandığı aylık maaş oranı hemen hemen aynıdır. Fakat yurt dışı uçuşu yapan veya dünyanın önde gelen hava yolu şirketinde çalışan bir pilotun alacağı maaş standartların üzerindedir. Türk Hava Yollarında çalışan yardımcı pilot 25.000 TL aylık maaş kazanmaktadır. Kaptan pilotla ise 45.000 TL aylık maaş kazanmaktadır. Dolayısı ile başta hava yolu şirketi, tecrübe ve uçuş süreleri maaşlara en etken faktörlerdir. Bir pilotun tecrübeli sayılması için meslekte 10 yıl görev yapmış olması gerekmektedir.

THY PİLOT MAAŞI NEDİR?

Çoğu hava yolları birbiri ile rekabet içindedir. Tecrübeli pilotlara özel hava yolu şirketleri olduğundan daha fazla maaş vermektedir. Bu sebeple zor bir meslek olduğu gibi kazancı da oldukça fazladır. Örneğin; Emirates Hava Yolarında çalışan kaptan pilotlar yaklaşık 60.000 TL aylık maaş kazanmaktadır. Ayrıca Katar Hava Yollarında çalışan pilotlar ise yıllık ortalama 110.000 Dolar üzerinde kazanç elde etmektedir.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim