Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK Ocak ile Mayıs ayları arasındaki dönemleri kapsayan enflasyon verilerini paylaştı. Diğer yandan toplu sözleşme kapsamında yılda iki kez yapılacak olan zam tutarları da daha önce belirlenmişti. TÜİK Haziran enflasyonu rakamı açıklanır açıklanmaz Temmuz memur maaşı ne kadar olacağı açıklanmış olacak. Peki en düşük memur maaşı ne kadar olacak ve maaş zamları ne zaman saat kaçta açıklanacak?

Milyonlarca emekli ve memur zam oranları 5 Temmuz pazartesi günü saat 10:00'da açıklanmış olacak. İşin olsa sitesinde en düşük memur maaşlarını öğrenebileceksiniz.

Temmuz Emekli Maaşına Ne Kadar Zam Gelecek?

TÜİK Mayıs ayı enflasyon artışını 0.89 olarak açıkladı. Kurban bayramı öncesi yapılacak olan artışlarda Tüketici fiyat endeksi verilerinin beklentilere göre toplam altı aylık 7.68 olarak açıklanması halinde artış tutarını emekli memurlar için en az 230 Tl olarak belirlenirken, Bağkur ve Ssk emeklisi için en az 150 Tl olması bekleniyor.

Emekli Maaşı Ne Zaman Ödenecek?

Kurban bayramı nedeniyle maaşların daha erken ödenmesi bekleniyor. Buna göre tahsis numarasına göre ödenecek olan maaşların 20 Temmuz'a kadar tamamlanması beklenmektedir.

5. dönem toplu sözleşme sonuçlarında 2021 yılı artışları ilk altı ay yüzde 3 ikinci altı ay ise yüzde 3 olarak açıklandı. Enflasyon artışı yüzde 3 rakamı ile birlikte ödenecek.

İlk altı aylık enflasyon artışları;

Ocak: 1.68
Şubat: 0.91
Mart: 1.08
Nisan: 1.68
Mayıs: 0.68

Editör: TE Bilisim