Günümüzün popüler mesleklerinden biri olan zabıta meslek grubu, Türkiye’nin birçok yerinde yerel olarak görev almakta ve görevli olduğu yerlerde asayişi sağlamakta ve kontroller gerçekleştirmektedir. Kamu personeli statüsündeki bu meslek grubu çalışanları da memurlara tanınan haklardan tam olarak yararlanmakta olup geçtiğimiz günlerde açıklanan enflasyon oranı ile Temmuz 2019 maaşlarını zamlı bir şekilde alacaklardır. Bu sebeple birçok çalışanın ve zabıta adaylarının merak ettiği konuların başında da bu meslek grubuna ödenecek olan maaş tutarları yer almaktadır. Özellikle son zamanlarda yapılan zabıta alımları ile de bu meslek grubuna olan ilgi artmış ve çalışma şartları, maaş detayları gibi etkenler merak konusu olmuştur.

Zabıta Olma Şartları ve Çalışma Koşulları

Zabıta olarak görev yapmak isteyen adayların alım ilanı ile birlikte 25 yaşını aşmaması, kamu haklarına erişimin tam olması, en az lise mezunu olması ve erkek adaylarda en az 1.75, kadın adaylarda ise en az 1.67 boy şartını sağlaması gerekmektedir. Genellikle belediyelerde görev alan zabıta memurları sabah 08:30 ile akşam 17:00 arasında mesailerini gerçekleştirmekte olup memurlara sağlanan tüm kamu haklarından da yararlanmaktadır.

2019 Temmuz Zabıta Maaşları

Zabıta memurları da diğer kamu memuru haklarından yararlanabilmekte olup u noktada adaylara aile yardımı, maktu fazla çalışma ücreti, sosyal denge tazminatı ve ikramiye gibi çeşitli destekler de sağlanmaktadır. En az 2.500 ₺ maaş alan zabıta memurları aylık olarak yaklaşık 550 ₺ civarında ekstra almakta ve bu tutar ile 3.000 ₺’ye kadar maaş geliri elde edebilmektedir.

Editör: TE Bilisim