Halk arasında oldukça yaygın olarak bilinmekte olan meslek teknisyenlik mesleğidir. Ancak halk arasında teknisyenliğin nasıl olduğu tam olarak bilinememektedir. Peki teknisyen kimlere denir.

TEKNİSYEN KİMLERE DENİR

Teknisyenin halk arasında iki yıllık önlisans mezunu personellere denilmektedir. Ancak esasında teknisyen lise mezunlarına denilmektedir. Önlisans mezunları teknisyen olarak değil tekniker olarak görev yapmaktadır. Peki teknisyenlerin özel sektör ve kamu kurumlarında ki maaşları ne kadardır.

TEKNİSYEN MAAŞLARI

Kamu Kurumu

Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kamu kurumlarında istihdam eden teknisyenler 2 bin 500 liradan başlayan maaş almaktadır. Buna göre teknisyenler görev süresine göre daha fazla maaş alabilmektedir. Mesleğe yeni giren teknisyenler genel olarak 2 bin 500 lira civarı maaş almakta iken meslekte eski olan teknisyenler 3 bin lira civarı maaş almaktadır. Peki özel sektörde teknisyenler ne kadar maaş almaktadır.

Özel Sektör

Özel sektör de malesef teknisyenler beklenilenden oldukça düşük maaş almaktadır. Lise mezunu teknisyenler özel sektörde asgari ücret bin 404 liradan başlayan ücretler almakta ve 3 bin liraya kadar yükselen tutarlarda maaş alabilmektedir. Ancak özel sektörde teknisyene verilen imkanların oldukça az olması, maaşlarının zamanında yatmamasından dolayı teknisyenler kamu da istihdam etmek istemektedir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim