Ülkemizde kamu kurumlarına ve özel sektör firmalarına en çok personel alınan pozisyonlardan bir tanesi tekniker pozisyonudur. Teknikerler görev aldıkları kurumlara ve şirketlere göre farklı tutarlarda maaşlar alabilmektedir.

Peki 2017 yılı zamları ile birlikte özel sektör kuruluşlarında istihdam eden ve kamu kurumlarınad istihdam etmekte olan teknikerler ne kadar maaş almaktadır. Tekniker olarak görev yapmak isteyen adayların ne yapması gerekiyor nasıl tekniker olunur? Tekniker maaşı, görevleri ve detayları hakkında bilgi isteyen adaylarımız için bu özel haberi ürettik.

TEKNİKER NASIL OLUNUR

Tekniker olmak için adayların üniversitelerin iki yıllık önlisans bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. İki yıllık ön lisans bölümlerinden mezun olan adaylar tekniker olarak görev yapabilmektedir. Lise mezunu adaylar tekniker olarak görev yapamaz en az iki yıllık üniversitelerin meslek bölümlerinden mezun olunması gerekiyor.

KAMU TEKNİKER MAAŞI

Kamu kurumlarında istihdam etmekte olan tekniker maaşlarına bakıldığında teknik hizmetlerde tekniker olarak görev yapmakta olan personellerin 2 bin 700 liradan başlayan ve 3 bin 200 liraya kadar yükselen tutarda maaş aldığı görülmektedir.

ÖZEL SEKTÖR TEKNİKER MAAŞI

Özel sektörde malesef kamu kurumlarında olduğu gibi maaş verilmemektedir. İki yıllık bölümlerden mezun olan sayısı fazla olduğu için kamu da bin 404 lira yani asgari ücretten başlayan ve 3 bin TL'ye kadar yükselen tutarlarda teknikerlerin maaş aldığı görülmektedir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim