Türkiye'nin dört bir yanında bulunmakta olan özel sektör ile kamu kurumları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda tekniker personeli çalıştırmaktadır. Tekniker olabilmek için adayların liselerin her hangi birisinden mezun olması ve ardından üniversitelerin meslek ile alakalı Meslek Yüksek Okulu bölümlerinden bir tanesini bitirmiş olması gerekmektedir.

Peki Meslek Yüksek Okulların ön lisans meslek bölümlerinden bir tanesini bitirdikten sonra tekniker olarak işe başlayan kişiler ne kadar maaş alıyor? İşin Olsa ekibi olarak tekniker personellerinin kamu kurumlarında ve özel sektör firmalarında aldığı maaşları sizlere belirtiyoruz. Bu haberimiz aracılığı ile tekniker maaşları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

TEKNİKER MAAŞLARI NE KADAR?

Teknikerlerin 2018 yılı maaşları ne kadar, teknikerler aylık ne kadar maaş alıyor? Bu sorularının yanıtı elbette pesonelin çalıştığı kuruma ve statüsüne göre değişmektedir. Ancak biz sizlere bir ortalama vereceğiz. Kamu kurumları için tekniker personelleri ortalama 2 bin 800, 2 bin 900 liradan başlayan maaşlar ile görev yapmaktadır.

Peki özel sektör firmalarının her hangi birisinde istihdam etmekte olan teknikerler ne kadar maaş alıyor? Özel sektör firmalarının bazıları teknikerlere elbette asgari ücret olan bin 600 lira maaş veriyor ancak genel olarak Türkiye geneli verilen maaş 2 bin lira olarak bilinmekte olup bu tutar teknikerin kendisini geliştirmesine bağlı olarak 3 bin liraya kadar yükselebilmektedir.

Editör: TE Bilisim