Ülkemizde en prestijli mesleklerden biri olan kabin memurluğu, özellikle son zamanlarda yüksek maaşlı alımlar soncunda birçok adayın ilgisini çekmektedir. Bu kapsamda kabin memuru alımı yapan birçok özel şirket ve kamu şirketi olmakla birlikte ilgili şartları sağlayan adayların yoğun ilgi gösterdiği kabin memuru alımında merak edilen konuların başında alınan maaş miktarı gelmekte olup haberin devamında kabin memurlarının çalışma şartları ve maaş detaylarına ilişkin bilgiler yer almaktadır.

Kabin Memuru Alım Şartları

Yüksek ücret ile istihdam sağlayan sektörlerden biri olan havacılık sektörü içerisinde en çok tercih edilen mesleklerin başında kabin memurluğu gelmektedir. Bu noktada birçok hava yolu şirketi kabin memuru alımı gerçekleştirmekte olup adaylar ilgili yaş aralığında olma, en az lise veya daha üstü bir öğrenim derecesine sahip olma, adaylarda kadınlarda ve erkeklerde ilgili boy şartını sağlama, uçuş yapmaya engel durumu olmama gibi çeşitli özel ve genel şartların sağlanması istenmektedir.

Kabin Memuru Maaşları

Kabin memuru olarak görev yapan personellerin maaşları kuruma ve tecrübeye göre değişiklik göstermektedir. Özellikle tecrübe konusunda adayların sağladığı şartlara göre maaş artışı da sağlanmaktadır. THY bünyesinde görev alan ve 1 yıl tecrübeye sahip olan kabin memuru maaşı 5.000 ile 6.000 ₺ arasında değişirken, 5 yıl tecrübeye sahip kabin memurları ise 7.000 ile 8.000 ₺ arasında maaş alabilmektedir. Amir olarak görev yapan personel ise 9.000 ile 10.000 arasında maaş almaktadır.

Editör: TE Bilisim