Bu ay başından itibaren hükümetin kamu işçileri ve temsilcileri olan Toplu İş Sözleşmesi kapsamında zam pazarlığı devam etmekteydi. Hükümetin daha önce kamu işçisi temsilcilerine yapmış olduğu iki teklif reddedilmişti. En son yapılan telifte kamu işçilerine yılın ilk 6 ayı için seyyanen yüzde 7 artış önerdi. Yılın ikinci 6 ayı için ise zam teklifi yüzde ve Ocak ve Temmuz 2020’de ise yüzde 3 artış şeklinde yapılmıştı. Bu teklifin kabul edilmemesi üzerine yapılan yeni teklifte iki taraf arasında anlaşma sağlandı.

Hükümet ile 8+4 Zamda Anlaşma Sağlandı

2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi kapsamında kamu işçilerine yapılacak zam oranları üzerine hükümet ile temsiler arasında anlaşma sağlandı. Buna göre ücreti 3 bin 500 TL'nin altındaki işçiye 150 TL iyileştirme verilirken tüm işçilere de 2019 yılı için yüzde 8+4 oranında ve 2020 için yüzde 3+3 ve enflasyon farkı oranında zam yapılmasında anlaşma sağlandı. Bu yeni teklife de anlaşma sağlanmaması durumunda üç aşamadan oluşan eylem kararının uygulanacağı açıklanmıştı.

Bakan Selçuk Açıkladı

Kamu işçileri ile anlaşma sağlanmasının ardından Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk’tan da bir açıklama geldi. Yapılan açıklamasında balan Selçuk "Yaptığımız görüşmeler neticesinde, kamu işçilerimizin ücretlerine; 2019'un ilk altı ayında yüzde 8 oranında, 2019'un ikinci altı ayında yüzde 4 oranında zam yapılması konusunda uzlaştık." Şeklinde bir açıklamada bulundu.