2019 yılı içerisinde gündemden hiç düşmeyen taşeron işçilerin haklarında ve çalışma şartlarındaki düzenlemeler meclis tarafından ele alınmakta olup bunun yanında işçilerin mali ve sosyal hakları kapsamında ödenecek olan bayram yardımı ve tediye ikramiyesi tutarı ve tarihleri de belli oldu. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala milyonlarca taşeron işçisini sevindirecek haber doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarında 4/D’li olarak çalışan işçiler bu yardımdan yararlanacak. Bu kapsamda dini bayramlarda ödenen bu yardımlardan sadece kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçiler yararlanmakta olup belediyede çalışan işçilere bu tutar ödenmemekteydi.

Bayram Yardımı Ne Zaman Ödenecek?

Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/D statüsünde çalışan işçilerin sosyal ve mali hakları gereği alacakları bayram yardımının 11 Ağustos’ta olan Kurban Bayramı öncesi ödenmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda kamuda çalışmakta olan tüm belediye şirketleri çalışanları ve 4/D'li işçilere bu tutarın ödenmesi kararlaştırılmakla birlikte ödemeler 4 Ağustos tarihinde işçilerin hesaplarına yatırılacak. Özellikle belediye çalışanlarına da bu bayramda ödenecek olan bu tutar birçok işçiyi sevindirse de işçilerin cebine yansıyan miktar başka olacak.

Yardım Tutarı Ne Kadar?

Bayram yardımı kapsamında işçilere ödenecek olan tutar 75 ₺ olup oldukça az olan bu tatarın hepsi işçinin cebine girmeyecek. Bu kapsamda tutardan damga vergisi ve gelir vergisi çıkarıldığında kalan tutar 53 ile 54 ₺ civarındabir tutar olarak kalmaktadır. Kesintilerin ardından net olarak 54 ₺ alacak olan işçiler için ödemeler ise 4 Ağustos’ta yapılacak.