Günümüzde kullandığımız giysilerin,aksesuarların çizimlerini yapan, bunları gerektiğinde üretime geçirip hazır giyim haline getiren kişilere tasarımcı denilmektedir. Tasarımcıların çizimlerini yaparken sessiz aydınlık ve ferah bir ortamda çalışmayı daha uygun bulup tercih etmektedirler. Bu sebepten dolayı tasarımcılar için çalışma ortamları ayrı tutulmaktadır işyerlerinde. Bazı tasarımcılar üretimde de yer aldıklarından dolayı üretim bölümüne indiklerinde gürültülü tozlu ortamlarda da çalışabilmektedirler.

Tasarımcı olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık moda tasarımı bölümünden mezun olmaları gerekmektedir. myo ların 2 yıllık moda tasarımı bölümleri de vardır. fakat bu bölümlerden mezun olduğunuzda moda tasarımcısı değil moda tasarım teknikeri unvanını almaktasınız.

Tasarımcı bölümünün eğitim süresi 4 yıldır. Bu eğitimi alabilmek için de belli şartlar vardır. lise ve dengi okullarından mezun olunmak , YGS ve LYS sınavlarında moda tasarım, moda ve tekstil tasarım bölümü için belirlenen YGS-5puan türünde yeterli puanı almanız gerekmektedir. bununla da bitmiyor tabiki. ayrıca üniversitelerin yapmış olduğu yetenek sınavlarına girip kazanmış olmak gereklidir. sınavları da kazandıktan sonra mülakata çağrılıyorsunuz ve bu mülakatları da geçen adaylar üniversite programına yerleştirilmektedir

TASARIMCI MAAŞLARI 2021

Tasarımcıların 4 yıl süren bir eğitim programları vardır . Bu eğitimlerini tamamladıktan sonra moda tasarımcısı ünvanını alıp lisans diploması almaya hak kazanıyorlar.tasarımcıalrın iş imkanlaı çok çeşitli ve geniş bir alana yayılmıştır. tekstil, triko fabrikaları gibi iş alanlarında giyim ve aksesuar üzerine çalışabilmektedirler. ayrıca sadece tasarımcılar giyim üzerine çalışmamaktadırlar. grafik tasarım, endüstriyel tasarım gibi alanlarda da faaliyet gösteren tasarımcıların sabit bir maaşları yoktur. çalıştıkları şirketlerin dereceleri, faaliyet durumlarına göre ücretlerde hareketlilikler olmaktadır. tasarımcı maaşları 2021 yılında 2320 TL ile 8800 TL arasındadır. arasında bir ortalama ücrettedir. Bu ücretler de yapılan tasarım sayısı ve özelliklerine göre artmaktadır.

  • Bu kapsamda En Düşük Tasarımcı maaşı: 2320 TL
  • En Yüksek tasarımcı maaşı ise 8800 TL dir.
  • Ortalama olarak ise Tasarımcılar 5500 TL maaş almaktdırlar.
Editör: TE Bilisim