Doğada kendini iyi hissedenler, doğada huzur bulan pek çok insan şehirlerden uzaklaşmak istemektedirler. İste tam da bu noktada; hem doğadan beklediğimi alayım hem de devlet güvencesinde bir mesleğim olsun diyenler için ülke çapında çok bilinmeyen ancak oldukça özverili bir meslek olan Orman Genel Müdürlüğü Muhafaza Memurluğu mesleği ortaya çıkmaktadır.

OGM Memuru Kimdir? Ne İş Yapar?

Orman muhafaza memuru olarak görev yapanlar Tarım Orman Bakanlığı bünyesinde ki Orman Genel Müdürlüğü’nde çalışırlar.

Av hayvanları ve akarsu, göllerde yaşayan su canlılarının korunması, avcılık ve balıkçılık faaliyetlerinin doğru yürütülmesi, ormanların düzgün işletilmesi, ağaçlandırma çalışmalarının düzenli yapılması, orman yangınlarıyla mücadele, hastalıklı ağaçların tespit edilmesi ve kesim çalışmalarının yürütülmesi gibi faaliyetler orman muhafaza memurunun görev, yetki ve sorumlulukları arasındadır.

OGM Memuru Maaşları Zamlandı mı?

Oldukça zor ve ağır koşullarda çalışan OGM memurları özlük haklarında iyileştirmeye gidilmesini beklerken bir yandan da 2019 Temmuz ayı zamlarının durumunu takip etmekteydiler. Sözleşmeli personel için 2019 Temmuz ayı maaşlarında son duruma göre %5 lik toplu sözleşme zammına %1,01 lik enflasyon farkı zammı eklenmiştir.

2019 OGM Memuru Maaşları Ne Kadar?

  • 30 hizmet yılını doldurmuş 1/4 derecesindeki OGM memuru maaşı 4000 TL gibidir
  • 17 hizmet yılını doldurmuş 3/1 derecesindeki OGM memuru maaşı 3900 TL gibidir
  • 5 hizmet yılını doldurmuş 7/1 derecesinde olan OGM memuru maaşı 3500 TL gibidir
  • Mesleğe yeni başlayan OGM memuru 3350 TL maaşla işe başlamaktadır.

Her ay alınan ücretin yanında OGM memurları 80 saate kadar fazla mesai yapıp en fazla 852 TL ödeme alabilmektedirler.

Ayrıca bulundukları bölgelerde orman yangını yaşanması durumunda, yangın söndürme faaliyetlerine katıldıkları zaman yangın söndürme tazminatı olarak maaşlarına 700 TL eklenmektedir.

Editör: TE Bilisim