Ülkemizde genel olarak sosyal hizmetler bünyesinde istihdam etmekte olan sosyal çalışmacı personellerin farklı kurumlara atamaları yapılmaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı aralıklarla sosyal çalışmacı pozisyonuna memur ataması gerçekleştirmekte olup şu anda güncel duyurularda sosyal çalışmacı personeli alımı ilanı bulunmaktadır. Peki sosyal çalışmacı maaşları ne kadar, sosyal çalışmacı ne kadar maaş alıyor?

Sosyal Çalışmacı Maaşları Nedir?

Kamu kurumlarının her hangi birisine sosyal çalışmacı olarak atanan personel 4 bin 500 TL ile 5 bin TL civarında net maaş almaktadır. Ancak bu tutar kişinin yaptığı görev yeri, 72 aydan küçük çocuğunun olup olmaması, mezuniyete göre yerleştiği pozisyondaki derecesine göre değişiklik gösterebilmekte ve maaşlar daha da artabilmektedir.

Batı illerinde görev yapan sosyal çalışmacı 4 bin 500 TL maaş almakta, batı illerinin ilçelerinde mahrum yerlerinde çalışanlar 4 bin 750 TL civarı maaş almakta ve doğu bölgelerinde istihdam eden sosyal çalışmacı personeller ise 5 bin 200 TL'ye kadar yükselen maaşlar alabilmektedir. Personelin görev yaptığı yer 700 TL'ye kadar aldığı maaşta değişiklik olmasını sağlayabilmektedir.