Ülkemiz de faaliyetlerine devam etmekte olan kamu kurumları ve özel sektör firmalarında çok sayıda şoför personeli istihdam etmektedir. Özel sektör ve kamu kurumuna göre şoför personelinin maaş tutarı değişiklk gösterebilmektedir.

Peki ülkemiz de kamu kurumlarında istihdam eden ya da özel sektörlerde çalışan şoför personellerin ne kadar maaş alıyor? Şoför maaşları 2017 yılı içerisinde ne kadar oldu?

KAMU ŞOFÖR MAAŞI

Kamu kurumlarında istihdam etmekte olan şoför personelleri sözleşmesine göre değişik maaşlar alabilmektedir. Örneğin merkezi atamalar ile kamu kurumlarına yerleşmiş olan kadrolu şoför personelleri 2 bin 500 - 3 bin 500 lira civarı arası maaş alabilmektedir.

Yine İŞKUR aracılığı ile ya da yayımlanan ilanlar ile yerleşen şoför personelleri sözleşme tutarına göre maaş almaktadır. Bu sözleşme tutarı asgari ücret yani bin 404 lira düzeyinde olabilirken 3 bin liraya kadar da yükselebilmektedir.

ÖZEL SEKTÖR ŞOFÖR MAAŞI

Özel sektör firmasına göre şoför maaşları değişiklik gösterebilmektedir. Bazı firmalar şoför personellerine asgari ücret bin 404 lira maaş verirken genel olarak pek çok firma şoför personellerine 2 bin - 2 bin 500 lira civarı maaş vermektedir. Tabi iş adamlarının veya zenginlerin makam şoförlerinin maaş tutarları değişiklik gösterebilmektedir. Ancak genel şoför maaşları hakkında tutarlar yukarıda detaylı olarak verilmiştir.

TÜM MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim