Sivil polis ve üniformalı polis arasında herhangi bir rütbe farkı yoktur. İkisi de aynı anlamı taşımaktadır. Sivil polis olabilmek için ayrı bir okula ya da kursa gitmenize gerek yoktur. Emniyette atamanız nereye yapıldıysa hizmetinize o şekilde devam edersiniz. Yani ilk olarak sivil polis olarak atanmanız olduysa meslekteki yaşantımızda bu şekilde devam edecektir. Emniyette birçok birimde sivil polis çalışmaktadır. Genellikle sivil polis birimleri TEM narkotik KOM istihbarat Siber suçlar Güvenlik Şube gibi birimlerde görev yaparlar. Ayrıca diğer birimlerde de sivil memurların görev yaptığını ve sivil polislerin aktif bir şekilde sahada çalıştığını da söyleyelim.

Sivil Polis Ne Kadar Maaş Alır?

Sivil polislerin 2019 yılında ne kadar maaş aldığı çok sayıda insan tarafından merak ediliyor. Polis memurlarının aldıkları başlar görev yaptıkları şehirlere memuriyet derecelerine ve çalışma birimlerine göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca sivil polisi ile üniformalı polislerin maaşlarının da hemen hemen eşit olduğunu söylemekte yarar var.

Polis maaşları 2019 yılında gelen zamlar ile 5200 TL seviyelerine kadar geldi. 2018 yılında 4800 TL maaş alan polisler yaklaşık 330 TL zam aldılar. Ayrıca mesleğe yeni başlayan bir komiser yardımcısı ise 5000 TL maaş ile göreve başlamaktadır. bu rakamların çalışma şartlarına ve şehirlere göre değişiklik gösterdiğini de unutmayalım.

Editör: TE Bilisim