Yaklaşık 13 milyon emeklinin heyecanla beklediği maaş tutarları hem ek ödeme hem de zam ile birlikte artış gösterecek olup bu noktada birçok emeklinin gözü kulağı TÜİK tarafından açıklanacak olan yıl sonu enflasyon oranına kilitlendi. Fakat bunun yanı sıra promosyon zammı ve ücreti ile ilgili yeni gelişmeler de yaşanıyor. SKS, emekli sandığı veBAĞ-KUR emeklisine 1.150 TL promosyon fırsatı gelmiş olup 3 yıl boyunca maaşını aynı bankadan almayı taahhüt edenlere promosyon ödenecek.

Ek Ödeme Ne Kadar Olacak?

Ocak 2020’de emekli maaşlarının yanı sıra ek ödemelerde de artış görünecek. Bu noktada maaşlarını zamlı olarak alacak olan emeklilerin ek ödemeleri de bu zamlı tutar üzerinden hesaplanacak olup yeni aylıktan hesaplanacağı için maaşlar artış gösterecek. Yaklaşık olarak yüzde 5,71 artış olması durumunda SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin ek ödemeleri gelire göre 67,48 ile 336,16 lira arasında artmış olacak.

Taban ve Tavan MAaş Tutarları Aratacak

En yüksek emekli maaşı aylığı alanlar yani maaşı 5 bin 660 TL olan emeklilerin maaşları da yüzde 8,49’luk oranla 6 bin 139 TL’ye yükselecek. Bunun yanı sıra yapılacak olan yüzde 4 zam ile birlikte bu tutar artacak olup ödenecek en yüksek maaş 6 bin 385 TL’ye çıkacak. Sosyal Güvenlik Uzmanlarının belirttiği üzere yeni yılda emekli maaşlarında yaklaşık yüzde 8 oranında artış gösterecek. Yüzde 8’lik artış ise emekli maaşlarında yaklaşık 500 TL artışa sebep olabilir.