Satış danışmanları ilanları oldukça fazladır. Bu alanda iş yapma ve iş bulma şansı yüksektir. Çalıştıkları firma müşterileri ile iletişime geçme usulüyle ürün veya hizmet satışı gerçekleştirme esas görevidir. Şirkete yeni müşteriler kazandırmalıdırlar. BU saya de gelir artışını sağlayabilir ve kârlılığı artırra bilirler.

Satış danışmanı olmak isteyen adaylar iş siteleri giriş yapmalıdırlar. Bu aracı üzerinden satış danışmanı ilanlarına başvurabilirler. İlanlarda genellikle lise veya yüksek okul mezuniyeti şartı aranıyor. Bazı ilanlarda önceden çalışmışlık yani tecrübeli satış danışmanı aranıyor. İlan özelliklerine göre istenilen şartları taşıdığınızı düşünenler adaylar internetten satış danışmanı ilanlarına başvurabilir. Bu alanda kariyer yapmak isteyenler satış veya pazarlama kurslarına da gidebilirler.

Satış Danışmanın Görevleri Nelerdir?

Şirketteki satışı yapılacak ürün veya hizmetlerin planlamasını yapmalıdır.

Müşterilerin ihtiyaçlarını ve isteklerini belirlemelidir.

Müşteri ziyaretleri yaparak onları yenilikler hakkında bilgilendirmek ve varsa şikâyetlerini dinlemelidir.

Ürün satışı veya tanıtımı yapmak için diksiyona ve doğru sözcük kullanımına dikkat etmelidir.

Satış sonrası ek hizmet sağlamalılar.

Müşterilerin doğru ürün satın almasına dikkat etmek

Doğru karar alabilmeleri için müşterilere destek olmak

Bilgi alışverişi yapmak adına diğer satış sorumluları ile bilgi toplantıları yapmak

Alınan siparişlerinin zamanında müşteriye teslim edilmesini sağlamak

Müşterilerin ihtiyaç ve memnuniyetlerini belirlemek adına anket yapmak ya da yapılmasını sağlamak

Satışları güncel olarak takip etmek ve tespit edilen olumsuzluklar hakkında ilgili yöneticileri bilgilendirmek.

Satış Danışmanları Ne Kadar Maaş Almaktadırlar?

Satış danışmanı maaşının netliği asla yoktur. Bir firmada aynı görevi yapan bir çalışan 5 bin lira alabiliyor iken diğer firmada aynı işi yapan çalışan 3 bin lira alabiliyor. Tam zamanlı satış danışmanları kanuna göre en düşük asgari ücret alabilir.

Satış danışmanları ortalama 3.500 lira maaş almaktadırlar. Satış danışmanları prim üzerine çalışıyorlar bu yüzden; prim de aldığı için maaşını göstermiş olduğu satış performansı da değiştirir. Satış danışmanlarının yemek giderleri ise çalıştıkları yer tarafından karşılanmaktadır.Satış danışmanları maaşları aylık ortalama olarak 4.000 TL ile 5.000 lira arasında değişkenlik seyir edebilir.