Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam etmekte olan binlerce sağlık teknikeri personeli bulunmaktadır. Sağlık teknikeri olabilmek için adayların üniversitelerin iki yıllık önlisans sağlık bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.

Üniversitelerin önlisans diyaliz, radyoloji, ilk ve acil yardım, patoloji vb. gibi bölümleri bitirdikten sonra Kamu Personeli Seçme Sınavına girerek yeterli puan alan adaylar Sağlık Bakanlığı bünyesinde sağlık teknikeri olarak görev yapmaktadır. Peki Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam etmekte olan sağlık teknikerleri ne kadar maaş almaktadır?

KAMU SAĞLIK TEKNİKER MAAŞI

Kamu Personeli Seçme Sınavından elde ettiği puan ile atanan sağlık teknikerleri 2 bin 800 liradan başlayan ücret almaktadır. Bu maaş personelin istihdam ettiği hastane, görev yeri ve hizmet süresine göre değişiklik gösterebilmektedir. Büyük şehir hastanelerinde görev yapan ve terör olaylarının sürdüğü yerlerde görev yapmakta olan sağlık teknikerleri daha yüksek maaş almaktadır.

Sağlık teknikerleri normal memur maaşlarına yapılan zam oranları dahilinde maaş almaktadır. Genel olarak yılda iki kez %3'lük olarak yapılan zamlar sağlık teknikeri maaşına da yansımaktadır. Adayın sağlık teknikeri olarak görev yapabilmesi için üniversitelerin iki yıllık bölümlerinden mezun olması ve kamu kurumların da ya da özel sektör de kendi dalları ile ilgili meslekte çalışıyor olması gerekmektedir.

TÜM MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim