Sağlık personeli olarak görev yapan ve farklı kadro ve pozisyonlarda çalışan bireyler, özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgında ön cephede çalışan kahramanlar arasında yer alıyor. Bu noktada sağlık istemi içerisinde yer alan her bir pozisyonda görev alan personelin büyük katkısı bulunmaktadır. Bu personellerden biri de sağlık memurudur. Hem özel hem de kamu ve devlet hastanelerinde görev yapan sağlık memurları, çok yönlü olarak görev yapan personellerdir. İşte sağlık memuru kadrosu ve maaşlarına ilişkin detaylar.

Çalışma Şartları Nasıl?

Sağlık memuru olarak görev yapan personel hem özel hem de kamuda görev alabilmektedir. Genel olarak ise doktorlardan aldıkları talimatlara göre ilgili hastanın tedavi sürecini izler, tahlil ve benzeri testlerin yerine getirilmesi ile ilgilenir. Aynı zamanda hastaları kullanılacak olan ilaç, tedavi ile ilgili bilgilendirir. Aşı yapma yetkisi olmakla birlikte aşı kontrollerini gerçekleştirir. Hastanelerin farklı birimlerinde görev alan bu personel bölümün ihtiyaçlarının karşılanmasında görev alır. İnsanlar ile diyalog halinde görevini gerçekleştiren sağlık memuru, haftada 40 saat çalışabilmekte olup nöbet durumunda 12 ya da 24 saat çalışıp 12 saat ya da bir gün izin şeklinde çalışabilmektedir.

2020 Sağlık Memuru Maaşları

Kamuda görev yapan sağlık memuru personelleri mezun olunan eğitim derecesine göre farklı maaş alabilmektedir. Bunun yanı sıra fazla mesaiye kalma durumunda ise 40 saatin üzerine çıkıldığında saat başına 10 TL mesai ücreti, acil servislerde mesaide ise saat başına 20 TL mesai ücreti alınmaktadır. Bunun yanı sıra kıdem ve dereceye göre de 2 bin 500 ile 4 bin TL arasında bir maaş aldıkları ifade edilmektedir. Özel sektörde görev alan sağlık memurları ise kamuya göre biraz daha az maaş alabilmektedir.

Editör: TE Bilisim