Sağlık Bakanlığı tarafından 2020 yılında yapılan alımlarda sağlık fizikçisi alımı yapılacak olup bu doğrultuda birçok adayın merak ettiği konular arasında nasıl sağlık fizikçisi olunur, sağlık fizikçisi ne kadar maaş olmaktadır gibi sorular yer almaktadır. Başta 2020 yılında sağlık fizikçisi maaşları olmak üzere diğer detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Sağlık Fizikçisi Nasıl Olunur?

Sağlık fizikçisi olmak isteyenler, üniversitelerin fizik, fizik mühendisliği ya da nükleer enerji mühendisliğinden mezun olmaları gerekmektedir. Bu noktada radyoterapi fiziği, diagnostik fiziği veya nükleer tıp fiziği eğitimi üzerinde yüksek lisans yapan adaylar da sağlık fizikçisi olarak görev yapabilmektedir.

Sağlık Fizikçisi Çalışma Şartları

Kamu sağlık kurumlarında sağlık fizikçisi olarak görev yapan meslek grubunun görev yaptıkları yere ve kuruma bağlı olarak haftalık 40 ve aylık da 160 saate yakın mesaileri bulunmaktadır. Radyoloji alanında istihdam edilen personelin ise haftalık çalışma saati en az 35 saat olarak belirlenmiştir. Personel, radyoloji alanında çalıştığından dolayı mesleki tehlikesi az da olsa bulunmaktadır.

Sağlık Fizikçisi 2020 Maaşları

Sağlık fizikçisi olarak görev yapan personel hem özel hem de devlet ve kamu sağlık kurumu, hastanelerde görev yapmaktadır. Bu noktada özel sektörde görev yapan personele 2020 itibari ile 3 bin TL ile 3 bin 300 TL arasında maaş ödenmektedir.

Kamu kurumlarında sağlık fizikçisi olarak görev yapan personel için ise hizmet yılı, derece gibi birtakım göstergeler maaşlarda etkilidir. Buna göre lisans mezunu yeni mesleğe başlayan bir sağlık fizikçisine 2 bin 751 TL maaş ödenmekte olup derece ve hizmet yılı arttıkça, aynı zamanda yılda iki kere enflasyon farkı ve zammı ile maaşlarda artış görülmekte olup yine çalışılan kuruma göre de maaş farkı olabilmektedir.