Hastanelerde görev yapan sağlık personellerinden biri de radyoloji teknikerleridir. Bu noktada genellikle kamu hastanelerinde görev yapan personellerin maaşları, çalışma koşulları ve daha birçok konu mesleğe ilgi duyan adaylar tarafından merak edilmekte olup bu noktada ilgili konular hakkında detaylı bilgiler haberimizin devamındadır.

Radyoloji Teknikerinin Görevleri

Genel itibari ile radyoloji teknikerleri hastanelerde doktorların talimatları doğrultusunda x ışını kullanılarak görüntüleme yapmaktadırlar. Röntgen ve tomografi başta olmak üzere hastaların X ışını görüntülerini çekmek, röntgen ve diğer çekim cihazlarının kullanımını sağlamak, cihazları hazır hale getirmek gibi çeşitli görevleri bulunmaktadır.

Adaylar bu meslek grubunda çalışma için sağlık meslek liselerinin veya ilgili ön lisans programında mezun olmak zorundadır. Çalışma koşulları hastane içerisinde olup özellikle meslek grubunun çok az da olsa radyasyona maruz kaldığı bilinmektedir. Kalabalık ve gürültülü bir çalışma ortamı bulunsa da temiz bir ortamda çalışmaktadırlar.

2019 Radyoloji Teknikeri Maaşları

Kamu hastanelerinden görev yapan radyoloji teknikerleri 2019 yılı itibari ile 3 bin 879 TL maaş almakta olup bu durum hizmet yılı artışı, aile ve geçim indirimi gibi faktörlere göre değişmektedir. Bu noktada özel sektörde de özel hastanelerde görev yapan radyoloji teknikerlerine ödenen maaş ise 2 bin 500 ile 3 bin TL arasında değişmektedir. Personel nöbet ve diğer mesailer için ek ücret alabilmektedir.

Editör: TE Bilisim