PTT çok sayı da eleman ihtiyacı olduğu için alımların yapılacağını duyurdu!!! Alım Yapmayı düşündüğü Kadrolara farklı şartlar isteyen PTT bu şartları açıkladı!!! PTT bu şartlar dahilin de farklı Pozisyonlara alımlarını kısa sürede gerçekleştireceğini açıkladı.

Peki açıklanan bu şartlar neler ? Kimler bu Başvuruları yapabilecek işte tüm detayları haberimiz de bulabilirsiniz.

PTT Hangi Kadrolar İçin Alım Yapacak?

Gişe personeli, PTT postacı mühendis ve uzman kadrolarında yapılacak olan bu alımlarda başvuru koşullarının tam olarak ve doğru olarak yapılması gerekiyor. PTT tarafından verilecek başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurması ve bilgilerin kanıtlanabilir olması gerekiyor.

Lise, ön lisans ya da lisans gibi bir eğitim almış olması ve mezun olması bekleniyor, yurt dışından mezun olanların ise bu okullardan denklik belgesini alması istenilen şartlardan. Kurumun belirlediği süre zarfında gereken koşulları yerine getirmeli ve doğru bilgilerle başvurusunu tamamlamalıdırlar.Kurumsal alımlar için gerekli olan bu genel ve ya özel koşulların yerine getirilmesi önemlidir.

PTT İş Başvurularını Nasıl Kabul Edecek?

PTT tarafından yapılacak olan bu iş ilanına başvuru yapmak isteyen kişiler; başvurularını internet sitesi üzerinden kurumsal başvuru linkini takip ederek yapmalıdır. Bunun dışında ise bizzat gidilerek şubelerden başvuru da yapabilirler. Başvuru şartların da belirlenmiş olan kadrolar dışında alımlar için başvuru yapılmamalıdır çünkü kabul edilmeyecektir. Sınavlarda başarılı olan adaylar belirlenecek tarih de mülakata çağrılmaktadır. Kazananlar ise almış oldukları puanlara göre başvurular tamamlanmaktadır . Sınav giriş ücretleri için belirlenen gereken paraların Ziraat Bankasına veya PTT web sitesinden yapılması gerekiyor.

PTT ilanları için başvuru formunu kurumun kendi sayfasında yer alan PDF formatındaki link üzerinden doldurulması isteniyor. Bilgilerde yapılacak olan hata veya şüpheli içerik olması halinde yapılan başvurular geçerli olmayacaktır. Ptt.gov.tr adresi üzerinden staj başvurusu yapacak olan ise adayların da ayrıca bir değerlendirme ye alarak talepleri dikkate alınacaktır. PTT alımları için yapılan bu başvuru sürecinde yenilenecek olan bu stajyer alımları için başvurmak isteyenler de takip etmelidir.