Devlet çalışma şartını öne sürmeden koşulsuz ve geri ödemesiz olarak 600 TL'ye kadar yardım yapıyor. Fakat bazı şartlar ve gerekçelerini yerine getirilmesi gerekiyor bunun için de başvuru şartı bulunuyor!!! İşte vatandaşların PTT'ye T.C. kimlikleri ile müracaat etmeleri ve başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Devletten geri ödemesiz alacağınız bu ödemelerini miktarları ise 300, 400, 600 TL olarak hesaplanmıştır .

Doğum yardımı ödemesi alan kadınlar bu yardımları çocuk sayısına göre farklı miktarlarda alacak. Doğum belgesi ile başvuru yapılmalı doğum belgesinin başvuru esnasında gösterilmesi şartı aranıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan doğum parası yardımı, TC vatandaşı olan herkese veriliyor. Çalışan, çalışmayan herkes başvuru yaparak 600 TL'ye kadar bu ödemelerden faydalanabilirler.

Doğum İçin Yapılan Yardıma Nasıl Başvuru Yapılır?

Bu yardımlardoğum yardımı olarak vatandaşlara sunuluyor peki başvuru yöntemlerineler?Başvurusu hem e-devlet üzerinden kabul edilecekken hem de Bakanlığın yardım kalemlerinden yapılıyor. Aynı zaman da sosyal hizmet merkezleri üzerinden de talep edebilirsiniz.

Doğum yardımı almak isteyen anneler ise çocuğun doğumu neticesinde nüfus dairesi üzerinden kimlik çıkartma esnasında yine bu başvuru işlemlerini yapabilir. Başvurunun hemen ardından ise doğum yardımı parası belirlenmiş olan banka hesabınıza yatıyor. Banka hesabı vermeyenler veya belirtmeyenler ise PTT üzerinden doğum yardımı parası çekebiliyor.

Çalışan Annelere İzin Parası ve Doğum Parası Ne Zaman Ve Nasıl Yatıyor?

Doğum yardımı devlet tarafından çalışan ve ya çalışmayan bütün kadınlara ödeneceği açıklanmışken;Yanı sıra çalışan anneler için de yine bir kolaylık daha sağlıyor. Annelik izni ya da rapor parası olarak da adlandırılanödemeannelere yapılmaktadır. Doğum vasıtasıyla 3 ay boyunca işe gidemeyecek olan anneler başvuru yapmaları dahilin de rapor parası alabilir.

Açıklanmış olan bu tutarlar ile 3 aylık toplam 9000 TL yi aşan bir ödeme yapılıyor. Doğumdan 3 ay gibi bir süre önce çalışan olan anneler 30 günlük doğum ücreti de talep edebilirler. Doğum izni parası anneler için izin bittikten sonra işveren tarafından belirtilmiş hesaplara yatırılacaktır.

Editör: TE Bilisim