Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde görevlerine devam etmekte olan Posta ve Telgraf Teşkilatı  40 bin kişiden fazla personeli ile tüm Türkiye geneline hizmet vermeye devam ediyor. PTT personel alımlarında dağıtıcı kadrosu içinde çok sayıda personel alımı gerçekleştirmektedir.

Peki Posta ve Telgraf Teşkilatı bünyesinde görev yapmakta olan dağıtıcı personeli görevleri ve mesai saati nedir? Dağıtıcı maaşları ne kadar oldu. Dağıtıcı personeli hakkında ki kafanızda bulunan soruları bu makalemizden öğrenebilirsiniz.

DAĞITICI GÖREVLERİ

Dağıtıcı personelleri PTT'nin şubelerine veya baş müdürlüklerine bağlı olarak görevlendirilmektedir. Her dağıtıcı bir veya bölgenin büyüklüğüne göre daha fazla mahalleye semte bakmaktadır. Dağıtıcı verilen zarfları, tebligatları, faturaları belirlenmiş adreslere yaya, PTT arabası veya PTT motor bisikleti ile götürmektedir.

MESAİ SAATLERİ

Dağıtıcı personelleri yine çalıştığı PTT şubesine göre değişiklik gösteren mesai saatleri ile görev yapmaktadır. Ancak genel olarak 08.00 ile 17.00 aralarında PTT dağıtıcı personelleri görev yapmaktadır. Büyük şubelerde ve baş müdürlüklerde bu süre 18.00 - 18.30'a kadar çıkabilmektedir.

MAAŞLARI

Peki PTT bünyesinde görevli olan dağıtıcı memurları ne kadar maaş almaktadır. Dağıtıcı personelleri genel olarak 2 bin 700 lira civarında maaş almaktadır. Yine bu maaş adayın çalıştığı şube büyüklüğü, gün içerisinde dağıttı evrak sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir.

TÜM MEMUR İLANLARINI BURADAN SORGULAYABİLİRSİNİZ
DİĞER MESLEK MAAŞLARINI BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim