Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve diğer bölgelerin ise büyük şehirlerinde on binlerce polis özel harekat PÖH görev yapmaktadır. Ülkemizde PÖH maaşları ne kadar, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Özel Harekat PÖH'e aylık ne kadar maaş veriyor?

PÖH Maaşı Ne Kadar?

Temmuz 2020 zammı ile birlikte mesleğe yeni giren Polis Özel Harekat 5 bin 950 TL maaş almakta olup bu tutar personelin eğitimi, aile durumu ve görev yaptığı şehre göre değişiklik göstermektedir. Sınırda ya da Doğu Bölgesinde görev yapan Polis Özel Harekat PÖH'e 3 bin TL'ye kadar fazla maaş verilmekte olup maaşlar 9 bin liraya kadar çıkmakta olup ilgili tutara tazminat ve görev ödemeleri de eklenmektedir.

20 Senelik Görevli PÖH Maaşı Nedir?

Göreve yeni başlayan bir özel harekat polisi 5 bin 950 TL maaş almaktadır. Peki meslekte kıdemi en yüksek yani 20 sene ile üzerinde görev yapan özel harekat polisi ne kadar maaş alıyor? 20 senelik personellere 6 bin 700 TL maaş verilmekte doğu illerinde 3 bin liraya kadar yükselen ek ödemelerle tutar 10 bin lira civarına ve daha üzerine kadar yükselmektedir. Eğer polisler için 3600 ek göstergesi yayımlanırsa çok ciddi bir düzeyde maaşlara ek zam gelecek.

FACEBOOK GRUBUMUZ KURULMUŞTUR. SESİNİZİ DUYURMAK İÇİN BURADAN GRUBUMUZA KATILIN!

Editör: TE Bilisim