Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polis memurlarının maaşları görev yaptıkları bölgeye, çalıştıkları yıllara göre değişmektedir. Polis memurunun yeni yıl ve yıl ortasında alacakları zamlar ise enflasyon farkı ve toplu sözleşmeye göre belirlenir.

Göreve yeni başlayan polis memurlarının en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de alacakları maaştır. Bu nedenle yeni göreve başlayan polis memurlarının ne kadar maaş aldıklarını ve 2019 yılında ne kadar zam alacaklarını derledik.

2018 POLİS MEMURU MAAŞI NE KADAR?

2018 yılının Ocak ayında belirlenen ücret ile polis memuru maaşları 3 bin 165 lira civarlarında. Bu miktar yeni başlayan bir polis memurunun maaşı olmakla birlikte Temmuz ayı enflasyon farkı sonrası yeni başlayan bir polis memurunun maaşı 3 bin 556 lira civarına yükseltildi.

2019 POLİS MEMURU MAAŞI NE KADAR?

Hükümet ile sendikalar arasında memur maaşlarının görüşülmesi devam ederken 2019 yılının ilk 6 ayı için polis memurları yüzde 4; ikinci 6 ayı için yüzde 5 zam alacak. Enflasyon oranın açıklanmasının ardından ise polis memurlarının ne kadar zam alacağı netlik kazanacak.

Özetle 3 bin 500 liradan başlayan polis memurunun maaşı medeni durumu, eş durumu, çocuk sayısı ve görev yaptığı bölgeye göre değişiklik göstermektedir.

Editör: TE Bilisim