İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile Polis Meslek Yüksek Okulu, Polis Meslek Eğitim Merkezi ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi kurumları aracılığı ile öğrenci yetiştirerek polis alımları gerçekleştirmektedir.

Buna göre mezuniyet farkları olduğu için en düşük maaşı Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO mezunu polisler almaktadır. Peki 2018 yılı PMYO mezunu polis maaşları ne kadar? www.isinolsa.com ekibimize gelen yoğun istek üzerine sizlere PMYO'dan yeni mezun olmuş polislerin maaşları hakkında bilgi vereceğiz.

PMYO POLİS MAAŞI NE KADAR?

Liseyi bitirdikten sonra Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO'a girmiş ve eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra saha atanmış olan polis memurlarının maaşı ne kadar? Buna göre PMYO mezunu polis memurları 3 bin 500 ile 3 bin 900 lira aralığında maaş almaktadır. Bu tutar polis memurun atanmış olduğu bölgenin durumu, ailevi durumu ve çocuğunun olup olmama durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir.

Yine Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO'dan mezun olduktan sonra polis memurları açıktan ön lisans ya da lisans bölümlerini yazarak eğitimlerine devam edebilir. Eğitimlerini yükselten polis memurlarının maaşları yükselmekte bu sayede PMYO mezunu adaylarda POMEM'den mezun olan polis memurları ile denk bir şekilde maaş alabilmektedir. Bilindiği üzere ülkemizde açıköğretim üniversiteleri ile örgün öğretim üniversiteleri arasında hiçbir fark yoktur ve ayrımcılık yapılmamaktadır.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI BURADA

Editör: TE Bilisim