Günümüzde bir çok birey meslek edinebilmek için çaba göstermektedir. Üniversite de okuduğunuz bölüm meslek seçiminizin ilk adımı olmaktadır. Kararınızı verirken iyice düşünmeli ve yapabileceğinize inandığınız bir alanda seçim yapmanız gerekecektir. Böylece mesleğinizi severek yapacak kendinizi o alanda uzmanlaştıracaksınız. Sayısal bölümden tercih edilen orman mühendisliği eğitim sürecinin ardından bulunan iş alanı ile çalışanlarını beklemektedir.

Orman mühendisi olabilmek için yüksekokul eğitimini almanız şarttır. Orman mühendisleri yaptıkları işler arasında ormanların korunmasını sağlamak, ağaçlandırmasını sağlamak gibi işler bulunurken toprağı ve ağaçları verimli hale getirmeyi amaçlamaktadır. Çalışma alanları genellikle dış dünya olurken doğa ile iç içe olarak açık alanda kendilerini geliştirmektedir. Orman mühendisi mezunlarının az olması ve devlete alım konusunda sınırlamalar bulunduğundan dolayı yüksek puanlı bireyler meslek hayatına daha hızlı bir geçiş yapmaktadır. Bir çok görevi bulunan orman mühendisi orman alanını saptar ve korumak için çeşitli önlemler alınır. Ağaçlandırma çalışmaları yaparak yeşil alan olarak ayrılan milli parklara planlar hazırlayıp ölçümler yapmaktadır. Orman mühendisleri sayısal alandan tercih edileceği için fen zekası ön plana çıkarmaktadır. Plan yaparken eğlenmeli uygulama konusunda kararlı olmanız gerekmektedir. Orman mühendisi maaşlarına gelecek olursak aylık şeklinde ücretlerini almaktadır. Genel olarak 3000 civarı maaş aldıkları bilinmektedir. Dış dünyada çalışmak isteyen bireyler ve sessiz ortamı seven kişiler orman mühendisi okuyarak mesleğini eline alabilirler. Devlete atanarak işinizi garanti altına alacak gereken puanı alarak düzenli bir mesleğe sahip olacaksınız. Hizmet süresine göre geliriniz değişkenlik gösterebilir kendinizi bu alanda uzmanlaştırmak için bilgi edinebilirsiniz.
Ormanın sahip olduğu alana yapılacak projeyi planlama da orman mühendisleri devreye girerek uygunluğunu değerlendirmektedir. Yapılacak her proje orman mühendislerinin onayını alıp uygulama aşamasına geçilir.
Editör: TE Bilisim