Ülkemizde okullarda görev yapan meslek grubu içerisinde yer alan müdür ve müdür yardımcıları devlet memuru olarak görev almaktadır. Bu kapsamda taşra ya da merkez teşkilatlarda yer alan okullarda istihdam edilen okul müdürleri ve yardımcılarının almış olduğu maaş tutarları birçok kişinin merak ettiği konulardan biri olmakla birlikte, konuya ilişkin detaylı bilgiler haberin devamında yer almaktadır.

Müdür ve Müdür Yardımcısı Ne İş Yapar?

Özellikle kanunda yer aldığı şekli ile MEB ilgili yönetmeliğinde “Müdürün ve müdür başyardımcısının olmadığı zamanlarda müdüre vekalet eder. Müdür yardımcısı, görev tanımında belirtilen görevler ile müdür tarafından verilen görevleri yerine getirir.” Şeklinde bir görev tanımına sahiptir. Bunun yanı sıra müdürler için ise aynı yönetmelikte “okulun öğrenci, her türlü eğitim ve öğretim, yönetim, personel, tahakkuk, taşınır mal, yazışma, eğitici ve sosyal etkinlikler, yatılılık, bursluluk, taşımalı eğitim, güvenlik, beslenme, bakım, koruma, temizlik, düzen, nöbet, halkla ilişkiler ve benzeri görevler ile Bakanlık ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince verilen görevler ile görev tanımında belirtilen diğer görevlerin yerine getirilmesini sağlar." İbaresi ile görev tanımı açıklanmıştır.

Müdür ve Müdür Yardımcısı Maaşları

Okullarda müdür ve müdür yardımcısı olarak görev yapan personelin 2019 maaşları şu şekildedir. Yeni öğretmen olarak okula atanan bir personelin maaşı en az 3 bin 537 TL olmakla birlikte 25 hizmet yılına sahip 1/4 kadrolu bir müdür yardımcısı en az 3 bin 549 TL almaktadır. 25 hizmet yılına sahip olan bir müdür ise 1/4 kadro derecesi ile yaklaşık olarak 3 bin 600 TL bir maaşalmaktadır. Buna göre maaş artışına aile indirimi, ek ders ücreti gibi faktörler de eklenebilmektedir.

Editör: TE Bilisim