Kamu personeli olarak görev yapan öğretmenlere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında ilgili mali yıl bütçe kanununda yer alan ve bu yıl toplu sözleşmesinde yer alan hükümleri ile aylık katsayısı esas alınarak ek ders ücreti hesaplanmaktadır. Öğretmenlere ek ücret ödemesi olarak kabul edilen ek ders ücretleri Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan öğretmenlere verilmektedir. Bu ek ders ücretleri 6 ayda bir memurlara yapılan zam oranları kapsamında değişmektedir. Buna göre 2019 ve 2020 eğitim yılında öğretmenlere ödenecek olan ek ders ücretleri ile ilgili detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Öğretmen olarak görev yapan bireylere zorunlu çalışma saatlerinin yanı sıra girmiş oldukları her ek ders için de belirli bir miktar ek ücret almakta olup bu ücretler öğretmenlerin bazı durumlarına göre değişmektedir. Buna göre ek ücret tutarlar:

Hafta İçi Ders Verme Durumunda

  • Lisans mezunu öğretmen Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders veriyorsa 16,33 TL, Özel sınıf ve cezaevinde ders veriyorsa 20,41 TL, destekleme ve yetiştirme kurslarında ders veriyorsa 32,66 TL ek ders ücreti almaktadır.
  • Yüksek lisans mezunu öğretmen Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders veriyorsa 17,15TL, Özel sınıf ve cezaevinde ders veriyorsa 21,43 TL, destekleme ve yetiştirme kurslarında ders veriyorsa 34,29 TL ek ders ücreti almaktadır.
  • Doktora mezunu öğretmen Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders veriyorsa 18,78 TL, Özel sınıf ve cezaevinde ders veriyorsa 23,47 TL, destekleme ve yetiştirme kurslarında ders veriyorsa 37,56 TL ek ders ücreti almaktadır.

Hafta Sonu, Gece ve Tatillerde Ders Verme Durumunda

  • Lisans mezunu öğretmen Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders veriyorsa 17,50TL, Özel sınıf ve cezaevinde ders veriyorsa 21,87TL, destekleme ve yetiştirme kurslarında ders veriyorsa 34,99TLek ders ücreti almaktadır.
  • Yüksek lisans mezunu öğretmen Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders veriyorsa 18,37 TL, Özel sınıf ve cezaevinde ders veriyorsa 22,96 TL, destekleme ve yetiştirme kurslarında ders veriyorsa 36,74 TL ek ders ücreti almaktadır.
  • Doktora mezunu öğretmen Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders veriyorsa 20,12TL, Özel sınıf ve cezaevinde ders veriyorsa 25,15TL, destekleme ve yetiştirme kurslarında ders veriyorsa 40,24TL ek ders ücreti almaktadır.
Editör: TE Bilisim