Daha önce belirtildiği üzere 2021 6 .ayında yani ilk yarısı bitince enflasyon 100 de 3 üzerine çıkarsa o rakamlardan memurlar zam alacaklardı. 6 aylık rakamların sonunda 5.45 enflasyon farkı kadar zaman verileceği açıklanmıştır. İlgilileri ne zaman yayınlanacağı konusunda hareketlilik göstererek ne kadar süre içerisin de bildirileceğini gün be gün takip etmektedirler.

Geçtiğimiz senenin ilk yarısında memurlar ve emeklilere memurlar 1.75 zam almışlardı.2.yarısında ise 100 de 4.36 oranında zam alarak geçen dönemi kapatmışlardı. 6 aylık olan bu süreçler sonunda devamlı olarak enflasyona bağlı zam miktarlarına değişiklik seyir etmektedir. Haziran ayı yaklaşırken doğal olarak merakla zam oranlarının ne oranda değişeceği büyük bir merak içinde bekleniyordu.

Enflasyonun Haziran ayına etkisi ne oldu ?

Tukeci fiyat endeksi (TÜFE) her ya olduğu gibi haziran ayında da tabi kii değişiklik göstererek maaşlara etkisini göstermiştir. Bir ay önceki rakama göre 100 de 1.94 artış göstermiştir.2020 Aralık ayına göre ise 100 de 8.45 lik bir farkla geride bırakırken 2020 haziran ayına olan rakamlara göre 100 de 17.53 fark atarak son 1 yıl içerisinde ortalama 100 de 14.55 oranında değişim göstermiştir.

Yıllık tüfeye göre düşük ve yüksek seyir eden ana gruplar


Aylık tüfe de oran rakamların oranları


Memurların Zam oranlarına 5,45 enflasyon doğrultusunda ekleme olacak

Toplu sözleşmeler gereğince memurların maaşına 2021 yılının ilk yarısı ,için % de 3 lük bir artış olmuştu. Bu altı aylık süreç sonucunda eklenecek olan 5,45 enflasyon farkı ile memurlar ve emeklilerin maaşlarına zam oranları toplam % 8,45 gibi bir rakamda zam almış olacaklar

Yasalar gereğince bu süreçler bu şekilde enflasyona bağlı olarak değişim göstermeye devam edecektir. Enflasyon oranlarını sık sık ziyaret ederek zam oranlarında ki değişimleri gözlemleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim