Ülkemizde birçok kişinin tercih ettiği mesleklerden biri de öğretim görevliliği olmakla birlikte, akademik personel kadrosunda biri olan öğretim görevliliği hakkında merak edilen birtakım konular mevcuttur. Bu konuların başında ise 2020 yılı itibari ile personele ödenen maaş bilgileri yer almaktadır. Öğretim görevlisi olarak görev yapan personele ait maaş bilgileri ise haberimizin devamındadır.

Öğretim Görevlisi Nasıl Olunur?

Öğretim görevlisi olarak görev yapmak isteyen adayların –Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (rektörlüğe bağlı bölümler dâhil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az tezli yüksek lisans mezunu olmak ve bazı ilanlarda yer adlığı şekli ile alanında en az tecrübe şartını sağlamak gerekmektedir. Bunun yanı sıra ALES sınavından da en az 70, bazı ilanlarda arandığı üzere YDS ya da dengi bir sınavdan 50 ve üzeri puan almak şartları aranmaktadır. Bu şartları sağlayan adaylar üniversitelerin yayınlamış olduğu sınavlara katılarak, sonrasında ise bilim sınavına katılıp, başarılı oldukları taktirde ilgili kadroya atanmakta ve görev yapmaktadırlar.

2020 Öğretim Görevlisi Maaşları

2020 yılı itibari ile öğretim görevlisi olarak görev yapan personele ödenen maaşlar şu şekildedir; 1/4 dereceye sahip, 25 kıdem yılı olan bir personele 6 bin 702 TL, 3/1 derece 9 kıdem yılı için 6 bin 324 TL, 4/1 derece 6 kıdem yılı için 6 bin 231 TL ve 7/1 derecesinde yeni başlayan bir personele ise 6 bin 121 TL ödeme yapılmaktadır.