Devlet; ülkenin tüm il ve ilçelerinde kurumları ve bu kurumlarda çalışan personelleri ile varlıklarını devam ettirmektedir. Farklı kadrolarda, ülkenin her bölgesindeki devlet dairelerinde ve kamu hizmetlerinde çalışan binlerce personel bulunmaktadır. Bu çalışanlardan biri de kamu kurum ve kuruluşlarında en çok ihtiyaç duyulan şoförlerdir.

2019 Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Çalışan Şoförlerin Hakları Nelerdir?

Devlet dairelerinde oldukça fazla şoför kadrosunda çalışan personel bulunmaktadır. Şoförler; kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan devlet memurları arasındaki en düşük ücretle çalışan personellerdir. Şoförler bu düşüklarından ve kadro seviyesi olarak sadece 5. dereceye kadar yükselebilmelerinden şikâyet etmektedirler.

Şoförlerde genelde diğer memurlar gibi sabah 9 akşam 5 mesaisi şeklinde çalışırlar. Ancak görev tanımına göre günün farklı saatlerinde ve farklı saatler arasında çalıştıkları urumlar olabilir. Şoförlerin haftada 2 gün haftalık izin kullanma hakkı bulunmaktadır. Bir yıllık hizmet süresinin ardından yıllık izin hakkına sahip olurlar.
 

2019 Orman Genel Müdürlüğü’nde Çalışan Şoför Maaşları Ne Kadar?
 

Tarım Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü’nde çalışan şoförlerin maaşları da 2019 Temmuz ayı maaş zammına tabiidir. Son durumda %5 lik toplu sözleşme zammına ek %1,01 lik enflasyon farkı zammı eklenmiştir.

  • 25 hizmet yılını doldurmuş 1/4 derecesine sahip OGM şoför maaşı 4000 TL civarındadır.
  • 21 hizmet yılını doldurmuş 1/1 derecesine sahip OGM şoför maaşı 3800 TL civarındadır.
  • 10 hizmet yılını doldurmuş 5/2 derecesine sahip OGM şoför maaşı 3500 TL civarındadır.
  • 5 hizmet yılını doldurmuş 7/2 derecesine sahip OGM şoför maaşı 3400 TL civarındadır.
  • 9/1 derecesine sahip olan, Orman Genel Müdürlüğü’nde çalışmaya yeni başlamış şoförlerin maaşları ise 3300 TL civarında olmaktadır.