Kamu ve taşeron işçilerine 4 taksit olarak ödenen olan ilave tediyelerin ilk iki ödemesi ocak ve mayıs ayında yapılmıştı. Üçüncü ödeme ise yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ödenecek olup son taksit ise işçilere aralık ayında ödenecek. Yapılacak olan ödemelerde en düşük ödeme asgari ücret alan taşeron işçisine ödenecek olup bu tutar 792 TL olarak belirlendi. İşçiler 13 Aralık’ta ödemelerin son taksitini hesaplarından aldılar. Bunun yanı sıra DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası ile 3. Dönem toplu iş sözleşmesi imzalayan Mc Paketleme Taşımacılık Hizmetleri ve Tic. Ltd. Şti, bünyesinde çalışan işçilere yüzde 32 zam uygulayacak.

Zam Oranı Belirlendi

Sendika ve iş veren arasında imzalanan toplu sözleşmede zam oranı yüzde 32 olarak belirlendi. Ayrıca sözleşmede ayrıca, sendikaya üye olan işçilerin işe giriş ücretleri olan asgariücrete aylık yüzde 8 oranında ücret zammı yapılacağı da açıklandı. Sözleşme sonrasındaki birinci yılda öncelikli olarak sendika üyesi işçilerin mevcut ücretlerine seyyanen 75 TL zam yapılacağı ifade edildi. Bunun yanında üyelerin saatlik ücretleri de her kıdem yılı için 5 kuruş arttırılacak. Kıdem zammı ve ikramiyedeki artışla birlikte yıllık artışoranı ortalama yüzde 32 olarak belirlendi.

İkinci Yıl da Zam Var

Sözleşmeye göre ikinci yıl ise Mayıs 2020’de aldıkları mevcut ücretlerine seyyanen 75 TL zam yapılacak olup yine her kıdem yılı için saatlik ücretler 5 kuruş zam, 1.06.2019 ile 1.06.2020 tarihlerinde TÜİK tarafında açıklanan enflasyon oranına ek +2 puan da zam yapılmasına karar verildi.

Editör: TE Bilisim