Türkiye'nin her bir ilinde çok sayıdan noter bulunmaktadır. Özellikle nüfusu kalabalık şehirlerin ilçelerinde dahi birden fazla noter görev yapmaktadır. Peki noterler ne kadar gelir elde ediyor? İşin Olsa ekibi olarak yoğun rağbet geldiği için sizlere noter maaşı hakkında bilgi vereceğiz.

Aylık olarak noterler ne kadar para kazanıyor, noterlerin maaşı yok mu, noterler gelir usulü ile mi çalışıyor? İşin Olsa ekibi olarak görüşmüş olduğumuz bazı noterlerden önemli bilgiler aldık ve noterlerin ne kadar kazandığı hakkında sizlere bu özel içeriği üretiyoruz.

SINIFLARA GÖRE NOTER KAZANCI

İşin Olsa ekibi olarak görüştüğümüz noterlerin devletten her hangi bir aylık ücret almadıklarını öğrendik. Buna göre noterler aylık maaş almıyor ve yaptıkları işlere göre ücret alıyor. Ancak noterler yaptıkları en ufak bir imza ya da mühürden dahi 100 liraya yakın ücret aldığı için aylık ciddi kazanç elde ediyor.

Örneğin birinci sınıf da bulunan bir noter aylık olarak ortalama 100 bin - 200 bin lira arasında gelir elde ediyor. Üçüncü sınıf da görev yapmakta olan bir noter ise aylık olarak ortalama 4 bin - 5 bin lira arasında para kazanmaktadır. Buna göre noterler ne kadar çok iş yaparsa o kadar çok para kazanmaktadır ancak ülkemizde aylık 4 bin - 5 bin lira kazanan noter sayısı dahi azaldı. Noterlik ücretlerinin her geçen sene arttığı görülmektedir.