Kamu kurum ve kuruluşları veya özel sektörün muhasebe departmanında çalışmak isteyenler muhasebeci maaşlarını merak ediyor. Bu konuda çok farklı ücretler ödense de piyasadaki muhasebecilerin maaşları deneyim ve çalıştıkları kuruma göre değişiklik göstermektedir.

Günümüzde iş ilanlarına bakıldığında en çok aranan mesleklerden bir tanesi muhasebeci. Bu nedenle kalifiyeli ve deneyim sahibi bir muhasebe uzmanı ile çalışmak şirketlerin işlerini kolaylaştırmakla birlikte uzun dönemli işbirliğini de beraberinde getiriyor. Kamu ve özel sektörde kolaya iş bulabilen muhasebe uzmanları için maaşlar da çalışılan bölgeye, şirkete ve sektöre göre değişiklik gösteriyor.

Küçük ve orta ölçekli şirketlerde çalışan muhasebecilerin maaşları Türkiye’de 2 bin liradan başlayıp 3 bin liralar seviyesinde olabiliyor. Üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden yeni mezun olmuş çalışanlar da ilk olarak bu ve benzeri ücretlerde iş bulma imkanına sahip. Şirketin ölçekleri büyüdükçe artan iş yükü ile birlikte maaşlar 3 bin liranın üzerine çıkabiliyor.

Kamu kurumlarında çalışan muhasebeciler de devlet memuru maaşları üzerinden ücret ALMAK. Bu nedenle kuruma göre ve çalışılan yıla göre maaşları değişmekte.

Muhasebeci olarak kendi bürosunda hizmet vermek isteyenleri kazançları ile müşteri portföyüne göre değişiklik gösteriyor. Çok yüksek rakamlarla birlikte bu ücretin 4 bin liralar seviyesinden başladığını söyleyebiliriz. Burada müşteri sayısının fazla olması ve verilen hizmetin zamanında ve sorunsuz gerçekleşmesi ise kazancın artması anlamına geliyor. Bu nedenle 10 bin liranın üzerinde bir muhasebecinin bir ayda kazanç elde etmesi de mümkün olabilmektedir.