Yoğun bir günün ardından evlerine gelen tüm vatandaşlarımız, haber saatleri geldiği zaman tüm işlerini iptal etmekte ve önce ülkemizde sonra da dünyada neler olduğunu, nasıl gelişmelerin olduğunu, sağlık konulu haberleri ve bunun gibi birçok güncel bilgiyi takip ederek bu bilgileri kendi hayatlarında kullanmatadırlar. Bunun için izlediğimiz televizyon kanallarında zorlu şartlarda çalışan muhabirler, ülkemizde ve dünyanın diğer tüm noktalarından bizlere uygun haberleri ekrana getirmektedirler.

MUHABİR OLMAK:

Teknolojik gelişmelerle berabe rinternet ve akıllı telefonların hayatımıza girmesi muhabirlik mesleğini hiçbir şekilde olumsuz yönde etkilememiştir. Bunun dışında bir etki olarak muhabir sayısındaki artış da gözlerden kaçmamaktadır. Muhabirlerin görevlerine bakacak olursak televizyon kanallarındaki haberleri sunan ya da bizlere aktarmak amacıyla gazetede muhabirlik yapan kişiler diyerek onları sınırlandıramayız.muhabirler her şeyden önce yorucu ve zor bir üniversite eğitimi almış kişilerdir. Üniversitelerimizde bulunan Radyo ve Televizyon gibi bölümlerde eğitim gören kişiler seçtikleri yandal programıyla beraber muhabir olabilmektedirler. Görevleri gereği oldukça yoğun çalışan muhabirlerin bir çoğu evlerine sadece dinlenmek ve geceyi geçirmek amacıyla gitmektedirler. Bunun haricinde çalışma alanları da oldukça farklıdır. Olası bir konunun araştırılması ya da yeni bir haber bulmak amacıyla kimi zaman başka bir şehre kimi zaman da ülke dışına çıkan muhabirlerin aktif bir çalışma hayatı bulunmaktadır. Ayrıca savaş muhabiri olarak da görev alan bu kişiler oldukça tehlikeli bölgelere gitmekte ve buralardaki gelişmeleri kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla kayıt altına alarak bizlere aktarmaktadırlar.

MUHABİR MAAŞLARI:

Ülkemizde son yıllarda oldukça popüler hale gelen muhabirlik ile ilgili merak edilen konuların başında muhabir maaşları gelmektedir. Çalışılan kurum ve çalışma saatlerine göre değişiklik gösteren maaşları 4000 TL gibi bir rakamdan başlamaktadır.

En Düşük Muhabir Maaşları: 3500 TL

En Yüksek Muhabir Maaşları: 8000 TL

Ortalama Muhabir Maaşları: 4500 TL

Editör: TE Bilisim