Ülkemizin önemli kurumlarından bir tanesi olarak bilinen Adalet Bakanlığı bilindiği üzere Türkiye'nin dört bir yanında çok sayıda adliyeleri ile hizmetine devam etmektedir. Adliyelerde bulunmakta olan duruşma salonlaronda görev yapmak üzere ilgili şehrin büyüklüğüne göre mübaşir personeli alımı gerçekleştirilmektedir.

Adalet Bakanlığı geçtiğimiz sene çok sayıda mübaşir alımı gerçekleştirdi ve bu sene de mübaşir alımlarının devam etmesi bekleniyor. Peki mübaşir 2018 maaşı ne kadar oldu, mübaşir maaşı nedir? İşin Olsa ekibi olarak sizlere mübaşir maaşı ve mübaşir ne iş yapar, mübaşir görevleri nelerdir sorularının yanıtlarını paylaşıyoruz.

MÜBAŞİR 2018 YILI MAAŞI NE KADAR?

2018 yılına girilmesi ile birlikte kamu da görev yapan tüm memurlara zam yapıldı. Dolayısı ile mübaşir personellerine de zam yapıldı. Buna göre mesleğe yeni giren mübaşirler şu anda ortalama en düşük 3 bin TL'den başlayan maaşlar ile adliye salonlarında görev yapmaktadır. Peki mübaşir görevleri nelerdir?

MÜBAŞİR NE İŞ YAPAR? GÖREVİ NEDİR?

Peki mübaşir ne iş yapar? Mübaşir görevleri nelerdir? Buna göre mübaşir personeller duruşma salonlarında görev yapmakta olup davacı ile dava edeni salona çağırmakta, salonun kontrolünü gerçekleştirmekte, hakim kararına göre duruşma da bulunan kişilerin ayağa kalkması, oturması vb. gibi yapacakları hareketi göstermek, davanın sona ermesinden sonra gerekli belgeleri toplamak, imzaları kontrol etmek vb. gibi sorumluluklar ile görevlendirilmiştir.

Editör: TE Bilisim