Geçtiğimiz Temmuz 2019 itibari ile TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranı ile memur maaşlarında yüzde 5’lik bir zam yapılmıştı. Her yıl aylık olarak açıklanan enflasyon oranı ile ilgili olarak temmuz ayı enflasyon oranı da geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranı yüzde 1,36 olarak ifade edildi. Buna göre haziran ayı itibari ile yüzde 15,72 olan oran temmuz ayında yüzde 16,65 olarak artış gösterdi. Buna göre geçtiğimiz ay memur ve emekli maaşlarına yapılan enflasyon zammı da erimiş oldu. İlgili habere ilişkin detaylar aşağıda yer almaktadır.

Temmuz Oranı Zammı Eridi

Geçtiğimiz ay enflasyon oranının yaklaşık yüzde 1 olarak açıklanmasının ardından memur ve emekli maaşlarına zam oranı da yüzde 5 olarak ifade edilmişti. Yeni açıklanan yüzde 1,36’lık enflasyon oranı sonrasında memura verilen ikinci altı aylık zam oranı olan yüzde 5, yeni açıklanan yüzde oranın 1,36’sı daha ilk aydan eriyerek memurun elinde 2019’un kalan altı aylık bölümü için sadece yüzde 3,35 zam kalmış oldu.

Kamu-Sen Açıkladı

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada temmuz ayı enflasyon oranı ve memur zammında erişmeyi vurgulayarak “Reel veriler göz önünde bulundurulduğunda, Merkez Bankasının 2020 yılı için açıkladığı enflasyon hedefi olan yüzde 8,2 oranının tutturulamayacağı ve Türkiye Kamu-Sen olarak 2020 yılı için yaptığımız %10+%10 olan memur zammı talebimizin gerçekçiliği burada görülmektedir.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.