Bu ay başından itibaren üç milyondan fazla memur ve iki milyondan fazla memur emeklisine 2020 ve 2021 yıllarında 5. Dönem Toplu İş Sözleşmesi kapsamında yapılan zam pazarlığında bir sonuç elde edilemedi. Dün gece Memur-Sen Başkanı Yalçın ile Bakan Selçuk arasında gece 24’e kadar süren görüşme ize sonuçsuz kaldı. Bu kapsamda Memur-Sen Başkanı tarafından yeni takvim önerilmişti. Fakat hükümetten bu hamleye de olumsuz yanıt geldi. İki taraf arasında da anlaşma sağlanamaması ve yeni takvimin de kabul edilememesi üzerinde zam oranı kararı hakem kuruluna devredildi.

Bakan Selçuk Açıklama Yaptı

İlgili konu hakkında bugün Bakan Selçuk da bir açıklamada bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, memurlara maaş zammıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Bakan Selçuk, "Masada uzlaşıyı sağlamak önceliğimiz oldu. Hakem Kurulu süreci başladı. Müzakereler uzlaşmazlıkla sonuçlandı.Tespit tutanağını imzalayıp Hakem Kurulu'na da ilettik” şeklinde bir açıklamada bulundu. Buna göre son sözü ve zam oranı kararını ise hakem kurulu belirleyecek.

İlk İki Teklif Kabul Edilmedi

Bakan Selçuk tarafından ilk olarak 2020'nin ilk altı ayında yüzde 3,5, ikinci altı ayında yüzde 3, 2021'nin ilk altı ayında yüzde 3, ikinci altı ayında yüzde 2,5 zam teklifi yapılmış olup daha sonra bu teklif 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 olarak yenilenmişti. Fakat memur konfederasyonları bu teklifleri reddetmişti. Nihai kararı ise şimdi hakem kurulu belirleyecek.