Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bir milyon civarı öğretmen bulunmakta olup bu öğretmenler kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmen olarak ayrılmaktadır. Buna göre ücretli öğretmenler senelik olarak görev yaparken kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde devamlı olarak görev yaparken bakan bugün resmen en düşük öğretmen maaşının ne kadar olduğuna yönelik duyuru yaptı. Peki öğretmenler ne kadar maaş alıyor? Öğretmenlerin maaşı nedir?

Öğretmen Maaşı Ne Kadar?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklaama ile göreve yeni başlayan yani 9/1 kademesinde istihdam edilen en düşük öğretmen maaşının 4 bin 369 TL olduğunu belirtti. Yani MEB'de görevli öğretmenler 4.369 TL maaş almakta olup yılda bir kere verilmek üzere eğitim ve öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ise 1.210 TL olduğu duyuruldu.

Ülkemizde bilindiği üzere kamu kurumlarında istihdam eden memurların en düşük aldığı ücretlerin 4 bin lira civarında olduğu bilinmekte olup özellikle KİT kurumlarında istihdam eden işçilerin ikramiye ile 8 bin TL'ye kadar yükselen maaş aldığı duyurulmuştur. Öğretmenlerin şu anda aldığı maaş 4.369 TL olarak kamuoyuna açıklanmış olup 3600 ek göstergesinin gelmesi durumunda ilgili tutarın yükseleceği ön görülüyor ancak TBMM gündeminde çok uzun süredir 3600 ek gösterge konusu görüşülmüyor.

Editör: TE Bilisim