Ülkemizde de tüm dünyada olduğu gibi etkisini her geçen gün arttıran korona virüs salgını ile ilgili olarak devletim vatandaşa ekonomik destek uygulamaları devam ediyor. Bu kapsamda ise özellikle bu süreçte zorunlu olarak ücretsiz izne çıkarılanlar ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara yönelik Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan bir açıklama geldi. İlgili açıklamada dar gelirli ailelere yardımın genişletileceği, ücretsiz izne ayrılanlara da maaş desteği verileceği açıklandı.

Bakanın Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gündemdeki konulara ilişkin sosyal medya hesabından önemli paylaşımlarda bulundu. Bu paylaşımlar arasında KOBİ desteklerinden dar gelirli ailelere kadar birçok yeni desteğin yolda olduğunu açıkladı. Bakan, KOBİ’lere yönelik “Sanayicimizi, esnafımızı, KOBİ'lerimizi korumak adına gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Vatandaşlarımızın gelirini güvence altına alma ve kayıplarını telefi etmek için neler yapabiliriz, bu manada canla başla çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Dar Geliri Ailelere Destek

Bakan tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise hali hazırdaverilen 1000’er TL destek yardımının genişletileceği vardır. Yapılan açıklamada “Bu kapsamda dar gelirli 2,1 milyon aile için 1000 lira yardım yapacağımızı açıklamıştık. Yeni çalışmamız neticesinde bu süreçten etkilenen yaklaşık 2,3 milyon aileye daha bu yardımı yapacağız. Toplam 4,4 milyon ailemize nakdi yardım sağlamış olacağız” ifadesi yer aldı.

Ücretsiz İzin Verilenlere Maaş

Ücretsiz izne çıkanlarla ilgili olarak da “Bu süreç, Kısa Çalışma Ödeneği'ne başvuran esnafımızın yanında kısa çalışma ödeneğine başvuramayan esnafımız içinde ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımız oldu. Onlar için de maaş desteğini başlatacağız” açıklamasına yer verildi.

Açıklamalarına kamu bankalarından 6 ay ödemesi uygun faizli kredi desteği verilmesi hakkında olmak üzere farklı açıklamalarda da bulundu. Buna göre son bir haftalık süreçte 10 bine yakın şikayet ve talebin incelenip tek tek dönüş sağlandığını söyledi.