Yeraltı zenginliklerini gözleri ile gören ve onları çıkaran madenciler yerin binlerce alt altına inerek çalışmalarını yapmaktadır. Maden ocaklarında çalışmalarını sürdürerek işlerini meslek haline getiren madenciler yaptıkları işin hakkını alarak aylık olarak ücretlerini almaktadır. Riskli bir meslek olan madencilik gelişmiş ülkelerde ücretleri fazla olurken gelişmekte olan ülkeler de kısmen bu fiyat düşüş göstermektedir.

Yeraltından çıkarılan madenlerin işlenmesi için farklı bir alana götürülürken genellikle taş ocaklarında çıkarılan kömürler kazıyarak ve ayıklayarak çıkarılması sağlanır. Emek gerektiren bu işte zorluklar oldukça fazladır. Tehlikesi bir o kadar fazla olurken bireyler gelirlerini elde etmek için çalışmak zorunda olduklarını bildiklerinden dolayı bu işi yapmak zorundadır. Çalışma ortamda her an olabilecek olan göçükler çalışanlara zor anlar yaşatabilir. İş güvenliğinizi sağlayarak kendinizi korumak için gerekli olan araçları kullanmanız kesinlikle gerekmektedir. Can güvenliğinizi sağlamak için gereken ne varsa yapılmalı işinize kontrollü bir şekilde başlamanız sağlanmalıdır. Mineralleri ayıklayarak çıkarmak ve madenleri kazıyarak işlenebilir halde çıkabilirsiniz. Delikler açılarak bilinçli bir halde patlatılması sağlanır. Çıkan madenler ocağa yollanarak işletme aşamasına geçilir. Vagonlara yerleştirilen madenler raylarla sürülmesi sağlanır. Çıkarılan madenler türlerine göre ayrıştırılarak farklı bölmeler oluşturulur. Sıkı çalışmanın ardından madenci maaşları çalıştıkları saat aralıklarına göre farklılık göstermektedir. Yaklaşık olarak 2000 ila 2500 arasında maaş alacakları gündeme gelmektedir.

Can güvenliğinizi sağlayarak çalışma hayatınızı oluşturarak işinizi kontrollü bir şekilde yaparak gelirinizi elde edeceksiniz. Madenleri aksatmadan çıkararak işinizi kolaylaştıracak olumsuz durumlara karşı temkinli davranacaksınız. Yaşam standartlarına uyum sağlamak için çalışmalarınızı bırakmayacak kendinizi geliştirerek elinizi hızlandıracaksınız. Oldukça zorlu olan görevlere zamanla alışarak madenleri ve mineralleri çıkarmayı başaracaksınız. Unutmayın ki can güvenliğinizi oluşturmadan asla madene iniş yapmayın.