Geçtiğimiz günlerde birçok taşeron işçisini ilgilendiren ilave tediye ödemeleri ile ilgili yapılan açıklamada ilave tediye ödemelerinin yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ödenmesi kararlaştırılmıştı. 200 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren bu karar sonrası ise işçilere ödenecek olan tutarlar da merak edilmiş olmakla birlikte haberimizin devamında işçilere ödenecek olan ilave tediyelerin maaşlara göre en az ve en yüksek tutarları yer almaktadır.

İlave Tediyeler Erken Ödenecek

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala birçok vatandaşa ödenecek olan maaş ve ikramiyeler de öne çekilmiş olup ödemelerin erken yapılacağı bir diğer kalem ise taşeron işçilerine ödenecek olan ilave tediye ödemeleri olarak yer almıştır. Bu kapsamda yılda 4 taksit olarak ödenecek olan ilave tediyelerin ilk iki ödemesi Ocak ve Mayıs ayında yapılmıştı. Üçüncü ödeme ise yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ödenecek olup son taksit ise işçilere Aralık ayında ödenecek. Yapılacak olan ödemelerde en düşük ödeme asgari ücret alan taşeron işçisine ödenecek olup bu tutar 792 TL olarak belirlenmiştir.

İlave Tediye Tutarları Ne Kadar?

200 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren ödeme tutarları işçilerin aldıkları maaşa göre belirlenmektedir. Buna göre asgari ücretle çalışan bir taşerona 792 TL ödenirken daha yüksek maaş alan işçiye ise daha fazla ödeme yapılacaktır.