Laborantlar hastane ortamında çalışma hayatlarını sürdürmektedir. Çeşitli aşamalardan geçerek laborant olan bireyler geçimlerini sağlamak için çalışma hayatına dahil olarak eğitim sürecini tamamlayıp meslek sahibi olmaktadır. Hastaların tıbbi işlemlerini yapan laborantlar, laboratuar ortamında çalışma ortamını oluşturarak sonuçları analiz etmektedir. Teknik eleman olarak da bilinen ve planlı bir şekilde mesleğini aksatmadan yapan çalışanlar hastaya hizmeti sunarak tedavi sürecine yardımcı olmaktadır.

Bu mesleğe karşı bir ilginiz varsa tercihinizi bu alanda yapabilir iki yıllık ön lisans eğitimi alarak meslek sahibi olabilirsiniz. Kamu da çalışma fırsatını yaklayarak kendinzizi geliştirecek işinizi garanti altına alarak düzenli bir şekilde çalışma ortamınızı oluşturacaksınız. Sistemli bir halde çalışarak planlı ve programlı işlemleri yapacak doktorların istedikleri tıbbi sonuçları aksatmadan analiz ederek hastaların tedavi aşamasında çıkan sonuçlarını ulaştıracaksınız. Aynı zamanda özel kurumlarda da çalışma hakkınız bulunmaktadır. Fakat alacağınız ücret devlet kuruluşuna göre kısman düşüş gösterebilir. Tıbbi işlemlerden kasıt hastaların kan tahlili, idrar tahlili ve benzeri işlemler olurken sonuçların analiz edilmesi laborantların görevi olmaktadır. Bu işlemler sırasıda mikrop kapma riskiniz oldukça fazla olurken hijyen kurallarına dikkat ederek temiz bir şekilde çalşmanızı sürdüreceksiniz. Laborant maaşları devlette çalışan laborant için yaklaşık 1700 ila 2000 TLarasında bulunurken özel sektörde çalışan laborantların aylık aldıkları ücret 1200 ila 1700 TL arasında değişkenlik gösterecektir. Ayrıca hastanelerde bulunan döner sermaye de üzerine eklenerek ücretiniz artışa doğru yol almaktadır. Özel sektörde çalışan bireyler hastanenin bulunduğu konuma göre ve gelen hasta sayısına göre aldıkları ücret değişiklik gösterir.

Laborant olmak için iki yıllık eğitim almanız yeterli olurken işinizi yaparken dikkatli davranacak mikropların size bulaşmaması gereken öenlemi alarak tebdirli bir şekilde davranacaksınız. Böylece kontrollü bir halde işinize daha iyi odaklanmayı başabilirsiniz.
 
Editör: TE Bilisim