Ülkemizde yayın hayatına devam etmekte olan gazetelerde bilindiği üzere çok sayıda köşe yazarları çalışmaktadır. Köşe yazarları gündemleri takip ederek buna ilişkin yorumları ve kendi düşüncülerini çalıştıkları haber sitelerinde kendilerine ait olan bölüm de ya da gazetenin kendine verdiği bölümlere yazılarını eklemektedir.

Peki gazetelerde ve haber sitelerinde çalışmakta olan köşe yazarları ne kadar maaş almaktadır? Köşe yazarlarının görevleri nedir ve köşe yazarları neler yapmaktadır.

KÖŞE YAZARI GÖREVLERİ

Köşe yazarları gazetelerde veya haber sitelerinde çalışmaktadır. Köşe yazarı görevlerine bakacak olursak, köşe yazarları gündemi sıkı şekilde takip etmekte ve gündem de neler olup bitiyor incelemektedir. Gazetelerde kendilerine verilen bölümlere olabildiğince tarafsız ve gündeme ya da değerlendirdiği başlığa ilişkin yazılarını yazmaktadır. Yin haber sitelerinde de durum aynıdır ve köşe yazarı kendi bölümüne gündemi değerlendirecek yorumlar ile haberler yazar.

KÖŞE YAZARI MAAŞLARI

Peki Gazeteler ile haber sitelerinde görev yapmakta olan köşe yazarları ne kadar maaş almaktadır. Pek çok haber sitesinde ki köşe yazarları yazı başı ücret almaktadır. Bu ücretler yazara göre 10 - 20 - 50 - 100 lira gibi değişiklik gösterirken özellikle gazete köşe yazarları tanınmışlığına göre aylık 10 bin lira - 20 bin liraya kadar yükselebilen maaşlar alabilmektedir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim