Konfeksiyon işçisi eğer hatalı bir kesim varsa ilgili bölüme geri gönderen, ürünlerin üretim cetvellerini denetleyen işçilerdir. Aynı zamanda da çalışma alanının temizlik ve düzenini de sağlamaktadırlar.Meslekleri ile ilgili gelişmeleri takip etmeli ve bu gelişmeleri uygulanmalıdır vb. görev ve ya işlemleri yerine getiren çalışanlardır.

Yani aslında kısaca tekstil ve giyim eşyaları ile ilgili olan islerde çalışan işçi grubu arasındadır. Bu mesleğin alt grubu olarak ise gıda işletme, giyimeşyaları ve ya diğer sanatkarlar ve ilgili işler de çalışanlar gösterilebilir. Hatta alt grubu olarak yine Ağaç işleri de gösterilebilir.

Konfeksiyon İşçileri 1 Ay İçinde Ne Kadar Maaş Alıyorlar?

Konfeksiyon İşçisi maaş ödemeleri genel ortalama olarak aylık 3.060 – TL civarındadır. En düşük Konfeksiyon İşçisi maaşı 2.826 Türk lirası olarak ödeniyor.En yüksek konfeksiyon işçi maaşları ise 3.300 Türk lirası olarak ödenmektedir. Yani normal şartlar da herhangi bir yerde alınabilecek askeri ücret tutarında ödeme almaktadır.

Tüm sektörler de olduğu gibi bu sektörde de maaş askeri ücret ve ya üstü ödeme yapıyor. Asgari ücret altın da ödeme yapılamaz!!!Eğer sizde yukarıdaki ödemeler dahilin de bir maaş almak isterseniz size bu konu da İŞKUR oldukça yardımcı olacaktır. İŞKUR Konfeksiyon İşçisi iş ilanlarını oldukça sık yayınlıyor buradan siz de başvuru da bulunabilirsiniz. İŞKUR sitesi üzerinden kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Konfeksiyon İşçisi Alımlarında Mezuniyet ve Diğer şartlar!!!

Konfeksiyon İşçisi olabilmek için çok yüksek okullardan mezun olmaya gerek yoktur. Sadece ilk okul mezunu olmanız yeterlidir.

15 yaşını doldurmadan konfeksiyon işine başvuru yapılamaz.

Yapılacak işi yapmanıza engel herhangi bir sağlık sorunu olmamalıdır.

Bu işe başlamadan önce size verilecek olan eğitim sürecine dahil olmalısınız

Bu eğitimlerle ise yatkın olup olmadığınız ve konfeksiyon işini yapabilecek olup olmadığınızı bakılmaktadır. Ayrıca işin püf yönleri size öğretilecek verimliliğin arttırılması planlanmaktadır. Mesleği yapmak için gerekli şartlara sahip adaylar İŞKUR üzerinden çok fazla alim yapılan bu sektörde yerini alabilirler.

Editör: TE Bilisim