2019 yılında en çok alımın yapıldığı alanlardan biri olan polislik ve emniyet mensubu personel grubu birçok aday tarafından da sevilen ve tercih edilen meslekler arasında yer almaktadır. Bu kapsamda komiser yardımcıları İçişleri Bakanlığı kapsamında faaliyetlerde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 81 ilde ve binlerce ilçede ülkenin iç asayişinden sorumlu personellerden biridir. Özellikle yeni yayınlanan komiser yardımcılığı alım ilanı sonrasında personelin çalışma şartları ve 2019 maaşları da merak konusu olmuştur. İlgili konulara ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Komiser Yardımcısı Olmak

Birçok adayın tercih yaptığı kadro için adayların Türk vatandaşı olması, sabıka kaydı olmaması, en az 4 yıllık lisans mezunu olması, KPSS P3 puan türünden en az 70 puan ve üzeri almış olması ve 30 yaşından büyük olmaması şartları aranmaktadır. Polis Akademisi tarafından Resmi Gazetede alım ilanı yayınlanması ile adaylar bu kadroya başvurmaktadır. İlgili alım aşamalarını başarı ile geçen adaylar ise komiser yardımcısı olarak göreve atanmaktadır. Ayrıca erkek adayların yanı sıra kadın adaylar da komiser yardımcısı olabilmektedir.

Komiser Yardımcısı 2019 Maaşları

Ülkenin iç güvenliğini sağlamak adına Türkiye’nin 81 il ve ilçesinde görev yapan komiser yardımcıları lisans mezunu olarak göreve başlamakta olup bu derece 8/1’dir. Buna göre bu derecede başlayan personele ödenen maaş 4 bin 670 civarında olmakla birlikte 1/3 derecesine ve 5 yıl tecrübeye 5 bin 175 TL maaş ile 25 yıl tecrübeli 1/4 derecesinde 5 bin 200 TL’ye kadar maaş artışı görülebilmektedir.

Editör: TE Bilisim