Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam etmekte olan personeller bilindiği üzere belirlenmiş oranlarda maaşlar almaktadır. Komiser olarak rütbe almak için öncelikle EGM bünyesinde adaylar komiser yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Bir başkomiser ya da amir eşliğinde görev yapmakta olan komiser yardımcıları süresinin gelmesi ile birlikte komiser rütbesine yükselir. Yine polis olarak görev yapmakta olan memurlar komiser olabilmek için bazı sınavlara girmekte ve sınavlarda başarı elde ederek komiser yardımcısı rütbesini elde edebilmektedir. Peki komiser yardımcıları ne kadar maaş alır?

KOMİSER YARDIMCISI MAAŞI

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam eden komiser yardımcılarının maaşları hizmet sürelerine göre değişiklik göstermektedir. Örneğin yeni komiser yardımcısı olan bir personelin almış olduğu maaş 3 bin 500 liraya yakın bir paradır. İlerleyen yıllarda ise bu rakam 4 bin liraya kadar yükselebilmektedir.

Yine komiser yardımcısının almış olduğu maaş görev yeri ve ailesinin durumlarına göre de değişiklik gösterebilmektedir. Eşinin olması çalışıp çalışmıyor olması, çocuk sahibi olması gibi durumlara göre de komiser yardımcıları prim almaktadır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde görev yapan komiser yardımcıları terör olaylarından dolayı o bölgelerde daha yüksek tutarlarda maaş almaktadır. Diğer mesleklerin ne kadar maaş aldığını merak eden adaylar aşağıda ki linki takip ederek tüm meslekler hakkında maaşları öğrenebilir.

TÜM MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ